e-neaionia

Αλλάζει η ανακύκλωση συσκευών στη Νέα Ιωνία

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.) εφαρμόζει ο Δήμος Νέας Ιωνίας. Με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2221034885 η περισυλλογή των αντικειμένων γίνεται άμεσα χωρίς κόπο και χωρίς χρεώσεις.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας  εφαρμόζει το πρόγραμμα της Ανακύκλωσης Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.), συνεργάζεται με την εταιρεία «ΟΙΚΟ-ΚΥΚΛΙΟΣ ΑΒΕΕ», η οποία έχει αναλάβει την κατ΄ οίκον περισυλλογή των κατεστραμμένων ή μη λειτουργικών ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και τη μεταφορά τους σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής και επεξεργασίας αποβλήτων, σύμφωνα με το θεσμικό και νομικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα.

Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας από βλαβερές ουσίες, η εξοικονόμηση ενέργειας και η μείωση των εκπομπών αερίου που συμβάλλουν στο φαινόμενο του Θερμοκηπίου.

Που υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης συσκευών

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας έχει ήδη τοποθετήσει ειδικούς κάδους σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, όπου οι πολίτες μπορούν να αφήνουν τις μικροσυσκευές που προορίζονται για ανακύκλωση. Συγκεκριμένα:

• 2 κάδοι για μικροσυσκευές και 1 κάδος λαμπτήρων στο Δημοτικό Στάδιο Ν.Ιωνίας – Ομορφοκλησσιάς και Εθνικής αντιστάσεως
• 1 τροχήλατος κάδος για μικροσυσκευές και 1 κάδος λαμπτήρων στην Κοινωνική Υπηρεσία – Καρολίδου 4 (στην είσοδο στο ισόγειο)
• 1 τροχήλατος κάδος για μικροσυσκευές και 1 κάδος λαμπτήρων στον Αθλητικό οργανισμό – Λεωφόρος Ηρακλείου 268 (στην είσοδο στο ισόγειο)
• 1 τροχήλατος κάδος για μικροσυσκευές και 1 κάδος λαμπτήρων στο ΚΑΠΗ Καλογρέζας – Βοσπόρου 121 (στα σκαλιά προς το υπόγειο)
• 1 κάδος λαμπτήρων στο Δημαρχείο – Αγίου Γεωργίου 40

Όσοι πολίτες (ιδιώτες ή επαγγελματίες) επιθυμούν να ανακυκλώσουν ογκώδεις ηλεκτρικές συσκευές, μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, για την άμεση παραλαβή τους.

Επιπλέον, η εταιρεία αναλαμβάνει με δικά της μέσα, προσωπικό και εξοπλισμό, χωρίς καμία χρέωση αλλά και οιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση, να συλλέγει από τους χώρους κατοικίας ή εργασίας τις προς ανακύκλωση συσκευές.

Τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας είναι:
Τηλ +30 2221034885
Κιν: +30 6951683885
Φαξ: +30 2221034984
Email: info@oikokiklios.gr
Website: www.oikokiklios.gr