e-neaionia

Τα 26 πατίνια της efood και η όμορφη ιστορία της Electronio που τα κατασκευάζει

H efood, η γνωστή πλατφόρμα που χρησιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι για τον καφέ ή το γεύμα τους, χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία και συχνά δείχνει το μέλλον. Τώρα όμως χρησιμοποιεί και πατίνια. Γιατί απλά είναι ευέλικτα, συμβάλλουν στην μικροκινητικότητα και κυρίως είναι ελληνικά, αφού φτιάχνονται από μία νεόδμητη εταιρία, την Electronio.

Τα 26 νέα πατίνια της efood σαρώνουν τις γειτονιές στη Νέα Ιωνία και την Αθήνα

Τα 26 πατίνια της efood και η όμορφη ιστορία της Electronio που τα κατασκευάζει
Τα 26 νέα πατίνια του efood που φτιάχτηκαν με χειροποίητο τρόπο

H Άννα και ο Παντελής θα μπορούσαν να είναι απλά ένα ερωτευμένο ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη. Θέλησαν όμως να συνδυάσουν προσωπική και επαγγελματική πορεία μαζί. Κι έτσι γεννήθηκε η εταιρία τους: το Electronio.

Το ζευγάρι που φτιάχνει χειροποίητα πατίνια

Αναγνωρίζοντας στη Μικροκινητικότητα το μέλλον των αστικών μετακινήσεων, επικεντρώθηκαν στο Ελαφρύ Προσωπικό Ηλεκτροκίνητο Όχημα (ΕΠΗΟ) και ειδικότερα στο ηλεκτροκίνητο πατίνι. Με μία ειδοποιό διαφορά: θέλησαν να πετύχουν την κατασκευή ενός χειροποίητου οχήματος, που θα είναι άνετο, ασφαλές και φιλικό στο χρήστη του. Και τα κατάφεραν!

Πατίνι μεν, σταθερό και άνετο δε

Τα ηλεκτρικά τους πατίνια, εμπνέουν εξ όψεως αίσθηση σταθερότητας και ασφάλειας. Φτιάχνονται από ειδικό κράμμα αλουμινίου, είναι στιβαρά, με υψηλή ροπή και η μπαταρία τους έχει αυτονομία για 100 χλμ. διαδρομών.

Τα 26 πατίνια της efood και η όμορφη ιστορία της Electronio που τα κατασκευάζει
Το νέο ελαφρύ ηλεκτροκίνητο όχημα της efood

Τα ηλεκτροκίνητα πατίνια είναι φιλικά όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και στον χρήστη, που αποφεύγει στις σύντομες διαδρομές το μποτιλιάρισμα και το άγχος του κυκλοφοριακού φόρτου.

Πως κατασκευάστηκαν τα νέα πατίνια της efood

“Είναι η μεγαλύτερη εταιρική παραγγελία που έχουμε υλοποιήσει μέχρι τώρα” λένε με ενθουσιασμό οι άνθρωποι της electronio. H κατασκευή των νέων οχημάτων της efood έγινε εν μέσω πανδημίας και αποδείχτηκε μεγάλη πρόκληση, κυρίως λόγω της καθυστέρησης προμηθείων σε πρώτες ύλες.

Τα 26 πατίνια της efood και η όμορφη ιστορία της Electronio που τα κατασκευάζει

26 μικροοχήματα έτοιμα να παραδώσουν προϊόντα στις γειτονιές της Αθήνας

Για να δημιουργηθούν τα νέα οχήματα χρειάστηκε να κοπούν και να κατεργαστούν κατάλληλα 856 κομμάτια ειδικού κράματος αλουμινίου. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε 6kg υλικό συγκόλλησης, 50 κυβικά αερίου argon και 100 μέτρα γαζιού συγκόλλησης, που ύστερα από πολλές ώρες κόλλησης δημιούργησαν τη βάση για τα πατίνια. Πάνω της τοποθετήθηκαν 6000 εξαρτήματα & βίδες, για να δώσουν ευκολίες στο χρήστη και σύγχρονο design στο όχημα.

Η electronio δημιουργεί εξατομικευμένες λύσεις μικροκινητικότητας

Επίσης, πάνω από 2000 cells μπαταριών συνδέθηκαν in-house, ώστε να επιτευχθεί αυτονομία για πλέον των 100km σε κάθε πατίνι. Τα νέα οχήματα διαθέτουν branded κινητήρα Elektronio, με ειδικές προδιαγραφές, για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, υψηλή ροπή και αξιοπιστία.

Τα 26 πατίνια της efood και η όμορφη ιστορία της Electronio που τα κατασκευάζει

“Πολλά εξαρτήματα και διακοσμητικά μέρη των πατινιών έγιναν στο 3dprinter του εργαστηρίου με 4kg ειδικό νήμα, σε 150 ώρες εκτύπωσης” λέει το ζευγάρι των κατασκευαστών. Έτσι φτιάχτηκε ο custom στόλος ηλεκτρικών πατινιών, made in Greece της efood, που θα συνδράμει στις urban delivery υπηρεσίες της εταιρίας.