Σπείρες διαρρηκτών αλωνίζουν σε Νέα Ιωνία, Πευκάκια, Καλογρέζα και Περισσό

Μάστιγα τείνουν να γίνουν οι συμμορίες διαρρηκτών για περιοχές στη Νέα Ιωνία, τα Πευκάκια, την Καλογρέζα και τον Περισσό, όπου τελευταία καταγράφονται σχεδόν καθημερινά περιστατικά.

Σπείρες από διαρρήκτες αλωνίζουν και δοκιμάζουν διάφορα κόλπα για να καταφέρουν να μπουν σε σπίτια και να αποσπάσουν χρήματα και κοσμήματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρωί 3 άτομα εισήλθαν σε πολυκατοικία στα Πευκάκια, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους που κάνουν καταμέτρηση στα ρολόγια της ΔΕΗ. Μόλις κατάφεραν να τρυπώσουν στην είσοδο, άρχισαν να δοκιμάζουν διάφορους τρόπους για να ανοίξουν πόρτες διαμερισμάτων, που έμοιαζαν κενά από ενοίκους εκείνη την ώρα.

Ένοικοι από τα διπλανά διαμερίσματα, που κατάλαβαν τι είχε συμβεί ειδοποίησαν την αστυνομία, που έφτασε στο σημείο αλλά οι διαρρήκτες είχαν ήδη τραπεί σε φυγή.

Παρόμοια περιστατικά συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες σε Περισσό, Καλογρέζα και Νέα Ιωνία, γεγονός που δείχνει έξαρση της μικροεγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για σπείρες διαρρηκτών, που άλλοτε δρουν ευκαιριακά και άλλοτε συντονισμένα με στόχο τα μετρητά και τα κοσμήματα, που ρευστοποιούνται σε ενεχυροδανειστήρια.

Η σύσταση των Αρχών είναι να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή οι ένοικοι στον τρόπο που ασφαλίζονται οι είσοδοι των πολυκατοικιών και στο πως και σε ποιους επιτρέπεται η είσοδος.

Τρόμος σε φούρνο στη Νέα Ιωνία – Ο ληστής έβαλε όπλο στον κρόταφο της υπαλλήλου