Νέα Ιωνία: Ποιο είναι το προφίλ των δραστών με τα σφυριά, που λήστεψαν ζευγάρι στον Περισσό

Στα χέρια των διωκτικών αρχών είναι από χθες το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής και το “προφίλ” των δραστών, που λήστεψαν ζευγάρι στο σπίτι του στη Νέα Ιωνία.

Τα θύματα είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και η σύζυγός του που δέχτηκαν επίθεση στο σπίτι τους στον Περισσό.

Το ζευγάρι βίωσε στιγμές τρόμου μέσα στο ίδιο του το σπίτι το βράδυ της Τρίτης, 23 Μαΐου. Τρεις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλλαν στο διαμέρισμά τους στον 7ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διαμένουν και άρχισαν να τους απειλούν με ένα σφυρί και ένα ψαλίδι.

Αφού ακινητοποίησαν τον 85χρονο και την σύζυγό του, τους κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο και έκαναν «φύλλο και φτερό» το σπίτι. Οι ληστές άρπαξαν 400 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα και ένα αεροβόλο. Αρκετή ώρα αργότερα το ζευγάρι κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το δωμάτιο και να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Το “προφίλ” των ληστών με τα σφυριά στη Νέα Ιωνία

Τον 35χρονο γυμνασμένο ληστή με το κατσαβίδι και τη διπλή ιατρική μάσκα, τον 25χρονο δράστη με το σφυρί και τα γυαλιά μυωπίας και τον αδύνατο 25χρονο συνεργό τους με τα χακί αθλητικά ρούχα, αναζητούν τα στελέχη της Ασφαλείας. Έτσι περιέγραψαν τους τρεις δράστες στις Αρχές, ο 85χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και η 54χρονη σύζυγος του.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για σεσημασμένους κακοποιούς, καθώς ενήργησαν μεθοδικά, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ενώ φορούσαν γάντια για να μην αφήσουν ίχνη πίσω τους. Ήδη πάντως εξετάζεται βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής.

Προανάκριση διενεργεί το τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας.