e-neaionia

Σοκ σε Νέα Ιωνία και Φιλαδέλφεια: Συμμορίες ανηλίκων ληστεύουν και τρομοκρατούν παιδιά

Δύο περιστατικά με συμμορίες ανηλίκων, που συνέβησαν με διαφορά λίγων ωρών σε Νέα Ιωνία και Νέα Φιλαδέλφεια δείχνουν την ανησυχητική έξαρση της βίας σε παιδιά και εφήβους.

Ήταν 21.30 τη νύχτα της Πέμπτης 28 Απριλίου, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συμμορία ανηλίκων μαχαίρωσε ένα παιδί, έξω από το χώρο του 7ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας στην Καλογρέζα (στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Παππά και Βυζαντίου), κοντά στο παλιό εργοστάσιο της ταπητουργίας “ΑΝΑΤΟΛΙΑ”.
Το τραύμα ήταν ευτυχώς επιπόλαιο αλλά η έξαρση της νεανικής βίας και παραβατικότητας προκαλεί ανησυχία σε διωκτικές Αρχές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Λήστεψαν και γρονθοκόπησαν 14χρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ανάλογα σοκαριστικό είναι το σκηνικό που κατήγγειλε χθες άλλος ανήλικος 14χρονος στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Σύμφωνα με την καταγραφή στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου καταγγέλθηκε το περιστατικό, συμμορία ανηλίκων τον ακινητοποίησε και τον γρονθοκόπησε για να του αποσπάσει το κινητό του τηλέφωνο.

Το 14χρονο παιδί δέχτηκε την επίθεση το βράδυ της Τετάρτης 27 Απριλίου στην οδό Τρωάδος, λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ. Η συμμορία των ανηλίκων τον παραμόνευε και του επιτέθηκε στο σκοτάδι, ακινητοποιώντας τον και γρονθοκοπώντας τον, μέχρι να του αποσπάσουν το κινητό του τηλέφωνο και να ψάξουν τις τσέπες του. Μόλις απέσπασαν τη λεία τους, οι δράστες τον άφησαν χτυπημένο στο δρόμο και εξαφανίστηκαν.

Οι γονείς του παιδιού ενημέρωσαν το Αστυνομικό Τμήμα για το περιστατικό. Ευτυχώς, ο 14χρονος είναι καλά στην υγεία του, παρά το φόβο και το σοκ που πέρασε.

Η Αστυνομία συγκεντρώνει στοιχεία για τη συμμορία των ανηλίκων που δρά στην περιοχή, καθώς ο 14χρονος δεν είναι το μοναδικό της θύμα. Κι άλλες καταγγελίες έχουν γίνει στο Τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας και είναι ζήτημα χρόνου να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση.