e-neaionia

H αδικοχαμένη Τζωρτζίνα έγινε γκράφιτι στη Νέα Φιλαδέλφεια (εικόνες)

Μία συγκινητική εικόνα, ένα γκράφιτι (graffiti ) για την αδικοχαμένη Τζωρτζίνα κοσμεί τοίχο της Νέας Φιλαδέλφειας και θυμίζει σε όλους ότι η υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της Πάτρας χρειάζεται τον ζυγό της Δικαιοσύνης.

Ο γνωστός καλλιτέχνης της street art Devoidness, που δημιούργησε το γκράφιτι της Τζωρτζίνας έγραψε για αυτό: Αυτό το έργο αποτελεί εξαίρεση της δουλείας που κοινοποιώ και που κάνω. Δεν μπορεί να μείνει κανείς απαθής μπροστά σε αυτή την ιδιάζουσα υπόθεση.

Το πρόσωπο της Τζωρτζίνας με επιρροές από την προσωποποίηση της Δικαιοσύνης στην αρχαία ρωμαϊκή τέχνη, γνωστή ως Lady Justice.

Στο έργο εικονίζεται το πρόσωπο της μικρής Τζωρτζίνας που λούζεται με το φως του παραδείσου. Το μέρος του σώματος που εμφανίζεται στο έργο αποτελεί αναφορά στο άγαλμα ” Lady Justice“. Το χέρι του μικρού κοριτσιού κρατάει έναν ζυγό. Ζυγίζοντας την ζωή έναντι του θανάτου, το δίκαιο έναντι του αδίκου. Αυτός είναι και ο λόγος που το έργο προεκτείνεται και πέρα από τον οριοθετημένο με λευκό και (δολοφονημένο) κόκκινο χώρο. Τα στοιχεία που παρέχει το κορίτσι για την εξέλιξη της υπόθεσης σπάνε το φράγμα της ζωής, συνομιλώντας με εμάς, τους ζώντες.

Η δημοσίευση του Devoidness στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Η δικαιοσύνη ανέκαθεν μας παρατηρούσε, με αυτή την ματιά, και περίμενε να ανακαλύψουμε την αλήθεια. Το μόνο που μένει είναι να προσέξουμε να μην της δέσουμε τα μάτια”.

Ο Devoidness αποφοίτησε πρόσφατα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ολοκληρώνοντας τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στον κλάδο της χαρακτικής και της ζωγραφικής. Στα έργα του πειραματίζεται με πολλά εκφραστικά μέσα και μικτές τεχνικές, δημιουργώντας ένα εκκεντρικό προσωπικό ύφος.