Πως αντιμετώπισαν οι δάσκαλοι το bullying στο Αρσάκειο- Είπαν πως “ήταν παιχνίδι”

Μια άλλη διάσταση ευθυνών για το άγριο περιστατικό bullying στο Αρσάκειο αποκάλυψε μητέρα μαθήτριας με τα όσα ειπώθηκαν στις σχολικές αίθουσες λίγες μέρες μετά το ανατριχιαστικό περιστατικό

Ανησυχία έχει προκαλέσει το περιστατικό bullying κατά 15χρονου μαθητή που σημειώθηκε μέσα στον χώρο του Αρσακείου, την περασμένη Παρασκευή.

Μπορεί έξι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου να περικύκλωσαν, ακινητοποίησαν και έδεσαν με πετονιά το λαιμό και έπειτα ολόκληρο το σώμα του 15χρονου συμμαθητή τους, όμως οι καθηγητές το αντιμετώπισαν ως ένα «παιχνίδι».

Συγκεκριμένα, μητέρα μαθήτριας από το Αρσάκειο μιλώντας στον ANT1 αποκάλυψε τα όσα ειπώθηκαν στις σχολικές αίθουσες λίγες μέρες μετά το ανατριχιαστικό περιστατικό.

Aντιμετώπισαν το bullying ως «παιχνίδι»

Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από το σχολείο, παρά μόνο μια ανάρτηση στο Instagram στην οποία, σύμφωνα με την ίδια, είχαν απαγορεύσει τα σχόλια. Η μητέρα τόνισε πως οι δάσκαλοι είπαν στα παιδιά ότι ήταν ένα «παιχνίδι» αυτό που έγινε μεταξύ μαθητών του γυμνασίου και να μην αναστατώνονται, καθώς δεν έγινε τίποτα.

Η ίδια ανέφερε πως στη γιορτή της 25ης Μαρτίου ο κ. Μπαμπινιώτης – πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας – «κούνησε το δάχτυλο στους γονείς» λέγοντας να μην είναι υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά σχετικά με το bullying και τους διαβεβαίωσε πως το σχολείο είναι εδώ για να αντιμετωπίσει τέτοια θέματα.

Μαθητής κυκλοφορεί με μαχαίρι πεταλούδα

Η μητέρα σημείωσε πως οι μαθητές που συμμετείχαν στο περιστατικό bullying, πήγαν κανονικά στο μάθημα τη Δευτέρα, ενώ υπογράμμισε ότι γίνονται συχνά τέτοια περιστατικά στο σχολείο. Τέλος, η ίδια κατήγγειλε πως υπάρχει μαθητής στο Αρσάκειο του Ψυχικού που κυκλοφορεί με μαχαίρι πεταλούδα και εκβιάζει τα παιδιά. «Τα παιδιά φοβούνται γιατί πάνε και τους απειλούν», συμπλήρωσε.

Νέα Ιωνία: Σχολεία συνενώνουν δυνάμεις και ξεκινούν ενημερωτικές δράσεις κατά της βίας