Νέα Ιωνία: Σχολεία συνενώνουν δυνάμεις και ξεκινούν ενημερωτικές δράσεις κατά της βίας

Τρία Γυμνάσια στη Νέα Ιωνία ξεκινούν σήμερα Τρίτη μία επίκαιρη και ουσιώδη προσπάθεια να ενημερώσουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τις διαστάσεις του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της βίας στους ανηλίκους.

Με τη βοήθεια ειδικών και Συμβούλων Ψυχικής Υγείας το 3ο, το 5ο και το 7ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας ξεκινούν ενημερωτικές διαλέξεις για τη διαχείριση θυμού και τους τρόπους που γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά από το σπίτι και το σχολείο.

Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το 5ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας αναφέρει:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Το 5ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την κ. Αθηνά Καραβόλτσου – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (Msc., Mst.), επιμορφωτική δράση με τίτλο “Διαχείριση θυμού και συγκρούσεων μεταξύ των παιδιών: δεξιότητες επικοινωνίας για εκπαιδευτικούς και γονείς”.

Η εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στον ετήσιο Λειτουργικό Προγραμματισμό του 5ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο των σχεδίων δράσης “Σχέδιο 3ο: Δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού (για γονείς)” και “Σχέδιο 4ο: Δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού (για εκπαιδευτικούς)” και απευθύνεται τόσο σε γονείς όσο και σε εκπαιδευτικούς.

Σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί το άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία, απευθυνθήκαμε στα 2 όμορα σχολεία, το 3ο και το 7ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και προχωράμε σε ανοιχτή πρόσκληση προς τους γονείς και εκπαιδευτικούς τους.

Η επιμορφωτική δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 και ώρα 17.00 – 20.00 (διάρκεια 3 ώρες), εξ αποστάσεως με σκοπό να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Όσοι ενδιαφερόμενοι, γονείς ή/και εκπαιδευτικοί, των τριών σχολικών μονάδων επιθυμούν να παρακολουθήσουν την επιμορφωτική δράση, παρακαλούνται να δηλώσουν έως την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 και ώρα 20:00 στην παρακάτω φόρμα τα απαιτούμενα στοιχεία, ώστε να είμαστε σε θέση να αποστείλουμε σύνδεσμο και πληροφορίες σύνδεσης για την συμμετοχή στη δράση πριν τη διαδικτυακή εκδήλωση, καθώς και να έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία για να εκδοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στη δράση. Ο υπερσύνδεσμος είναι αν πατήσετε εδώ

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για το ενδιαφέρον σας!