Νέα Φιλαδέλφεια: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για γυναίκες θύματα βίας

Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για γυναίκες στη Νέα Φιλαδέλφεια που είναι θύματα βίας και χρειάζονται βοήθεια τέθηκε σε λειτουργία στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Πρόσφατα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδελφείας-Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος είχε προαναγγείλει πως θα δημιουργηθεί τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης γυναικών. Πλέον αυτή η δωρεάν υπηρεσία τέθηκε σε λειτουργία.

Είναι ο αριθμός 210 2601364 και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες θύματα βίας, αλλά και σε τρίτα πρόσωπα, που γίνονται μάρτυρες περιστατικών βίας. Με τη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής δίνεται η δυνατότητα σε κακοποιημένες γυναίκες να επικοινωνήσουν με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Σε πρώτη φάση η τηλεφωνική υπηρεσία θα παρέχεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Παράλληλα εκδόθηκε και ενημερωτικό φυλλάδιο με συμβουλές και οδηγίες σε περίπτωση περιστατικού βίας.

Γραμμή υποστήριξης γυναικών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το προσεχές διάστημα ο δήμος πρόκειται να προχωρήσει στη διεύρυνση των παρεχόμενων υποστηρικτικών υπηρεσιών της τηλεφωνικής γραμμής, με συμπληρωματικές δράσεις για την ουσιαστική υποστήριξη όλων των γυναικών της πόλης που το έχουν ανάγκη.