Προχειρότητες σε Παιδικό Σταθμό από το Δήμο καταγγέλλουν γονείς στη Νέα Ιωνία

Προχειρότητες σε Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς στη Νέα Ιωνία καταγγέλλουν Γονείς και Κηδεμόνες, που έθεσαν την περασμένη εβδομάδα το θέμα στο Δήμο.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Την Παρασκευή 31/3 αντιπροσωπεία των γονιών και του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων συναντηθήκαμε με την κα Θωμαΐδου και την κα Γρίβα, πρόεδρο του ΚΕΒΡΕΦΟ, σχετικά με το άλυτο ακόμα πρόβλημα της αυλής και των εξωτερικών χώρων του 2ου παιδικού σταθμού. Όσα ακούσαμε ήταν για μία ακόμη φορά κάτι ανάμεσα σε πρόκληση και κοροϊδία… απέναντι τόσο σ’ εμάς όσο κυρίως στα παιδιά και τις παιδαγωγούς του σταθμού.

Συγκεκριμένα:

  • για το βρεφικό τμήμα -τα παιδιά του οποίου δεν έχουν βγει από την αίθουσα από την αρχή της χρονιάς(!!!)- μας είπαν πως δεν το είχαν σκεφτεί ότι έπρεπε να επισκευάσουν και το μπαλκόνι, δεν είχαν σκεφτεί πως τα βρέφη έχουν ανάγκη κι αυτά από προαυλισμό!!!
  • για την αυλή του ισογείου, μας είπαν πως (για μία ακόμη φορά) τα έχουν κάνει όλα σωστά… αλλά αυτές οι διαδικασίες καθυστερούν κι ευελπιστούν πως μετά το Πάσχα (μετά από 3 μήνες δηλαδή) θα έχει αποκατασταθεί ο τάπητας. Βέβαια σε επίμονες ερωτήσεις μας για το ποιες ενέργειες ακριβώς κάνουν για να προχωρήσει η διαδικασία, δεν έδωσαν καμία απάντηση, ενώ απέφυγαν να δεσμευτούν ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα, μένοντας μόνο στην ελπίδα…

Τα κτίρια και οι αυλές των παιδικών σταθμών που πηγαίνουμε τα παιδιά μας δεν μπορούν να εξαρτώνται από προχειρότητες και μπαλώματα που μάλιστα κι αυτά γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση.

Τι λένε οι γονείς στη Νέα Ιωνία

Εδώ συζητάμε για τα στοιχειώδη…

Γίνεται με τον πιο δυσάρεστο τρόπο κατανοητό σε όλους μας πως η δημοτική αρχή έχει άλλες προτεραιότητες μακριά από τις ανάγκες των παιδιών μας!

Το ίδιο βλέπουμε να γίνεται και στις παιδικές χαρές που εξαφανίζονται η μία μετά την άλλη.

Όμως οι δικοί μας μισθοί εξαφανίζονται και από τη φορολογία, τα δημοτικά τέλη, τις ασφαλιστικές μας εισφορές, όλους αυτούς τους τρόπους με τους οποίους υποτίθεται ότι πληρώνουμε για να έχουμε τα βασικά.

Η κινητοποίηση γονιών με τα παιδιά τους μαζί με τον Σύλλογό μας και άλλους φορείς την προηγούμενη βδομάδα για το Παναιτώλιο, με την οποία καταφέραμε να αποσπάσουμε ομόφωνη απόφαση και δέσμευση του δημοτικού συμβουλίου ότι η παιδική χαρά θα ξαναφτιαχτεί με όλα τα μέτρα ασφαλείας, μάς δείχνει ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε!

Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς και να ζητάμε συγκεκριμένες λύσεις και βελτιώσεις για το πρώτο σχολείο των παιδιών μας!