Σταθμό Μετρό ζητά ο Δήμος Μεταμόρφωσης - Αίτημα να ενταχθεί η περιοχή στη γραμμή 4

Σταθμό Μετρό ζητά ο Δήμος Μεταμόρφωσης – Αίτημα να ενταχθεί η περιοχή στη γραμμή 4

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης ξεκινά προσπάθεια ανασχεδιασμού της Γραμμής 4 του Μετρό

Την κατασκευή σταθμού Μετρό στη Μεταμόρφωση αποφάσισε ομόφωνα να αιτηθεί στην “Αττικό Μετρό” το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεταμόρφωσης. Η περιοχή θεωρείται από τους λίγους Δήμους στο βόρειο τμήμα της Αθήνας, που δεν διαθέτει σταθμό για Μέσα Σταθερής τροχιάς.

Το γεγονός προκαλεί συγκοινωνιακή απομόνωση για το Δήμο Μεταμόρφωσης, που ξεκινά άμεσα προσπάθειες να διορθώσει τη σχετική παράλειψη.

Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας, δήλωσε πως θα κατατεθεί αίτημα στην “Αττικό Μετρό” για επαναχάραξη της Γραμμής 4 και τροποποίηση των σταθμών, ώστε να συμπεριληφθεί και η Μεταμόρφωση στις εξυπηρετούμενες περιοχές.

Ελπίδες να εισακουστεί το αίτημα του Δήμου, παρά το γεγονός ότι το έργο έχει ήδη ξεκινήσει, υπάρχουν, καθώς είναι πρόσφατο το παράδειγμα της τροποποίησης των σταθμών που έγινε για να εξυπηρετηθεί το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ωστόσο, ο Δήμος Μεταμόρφωσης στην εισήγησή του, που έγινε ομόφωνα δεκτή από όλες τις παρατάξεις, υπογραμμίζει ότι “πρόκειται για μια ρεαλιστική και άρα εφικτή διεκδίκηση αν σκεφτούμε ότι μετά τη Νέα Φιλαδέλφεια και έως και το τέρμα στα Λιόσια δεν ορίζεται άλλη στάση”.

Οι προτάσεις που ετοιμάζει να αποστείλει στην Αττικό Μετρό ο Δήμος Μεταμόρφωσης έχουν δύο εναλλακτικές εισηγήσεις:

α) Να συνεχιστεί η χάραξη της γραμμής 4 από την Λυκόβρυση και να τερματίζει σε κεντρική πλατεία της Μεταμόρφωσης και όχι στην Λυκόβρυση.

β) Να γίνει στάση της γραμμής 5 στη σημερινή στάση του Προαστιακού στη Μεταμόρφωση.