κόκκινος κάδος στη Νέα Ιωνία

Κόκκινοι κάδοι στη Νέα Ιωνία – Τι συλλέγουν και ποιους βοηθούν

Ήρθαν σήμερα οι πρώτοι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης και στη Νέα Ιωνία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, οι κόκκινοι κάδοι τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της Νέας Ιωνίας, προκειμένου οι κάτοικοι να ανακυκλώνουν, εύκολα μεταχειρισμένα ρούχα και υποδήματα.

Πρόκειται για την γνωστή πλέον σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής, ολοκληρωμένη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, που προωθεί και ο Δήμος Νέας Ιωνίας μέσω της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανακύκλωση και τη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Έτσι, μετά τον μπλε και τον καφέ κάδο, στα προγράμματα του Δήμου προστίθεται και ο κόκκινος κάδος, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο την ανακύκλωση στην πόλη και αλλάζοντας τον τρόπο που οι Ιωνιώτες διαχειρίζονται τα απορρίμματά τους με ένα πιο φιλικό για το περιβάλλον αποτύπωμα.

Τι τοποθετούμε στους κόκκινους κάδους:

• Καθαρά ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)

• Παπούτσια σε ζευγάρια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)

• Λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια, παπλωματοθήκες κλπ.)

• Αξεσουάρ (ζώνες, τσάντες κλπ.)

Τι ΔΕΝ τοποθετούμε στους κόκκινους κάδους

:• Λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα

• Χαλιά και Αποκόμματα υφασμάτων

• Αζευγάρωτα παπούτσια

• Οργανικά απόβλητα / Πλαστικό / Συσκευασίες Χαρτί / Γυαλί / Λάδι

Σημειώνεται ότι, η δημιουργία δικτύου συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων αποσκοπεί στη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Νέας Ιωνίας, στην επαναχρησιμοποίηση των ρούχων και την ανακύκλωση των υλικών όσων ρούχων δεν είναι κατάλληλα, καθώς ένα μεγάλο μέρος των ειδών ρουχισμού καταλήγουν στο ΧΥΤΑ.

Ταυτόχρονα, μέσα από τη δράση στηρίζεται και το έργο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας, καθώς τα ενδύματα και υποδήματα που συλλέγονται από τους κόκκινους κάδους, θα δίνονται στις Κοινωνικές Δομές ή σε φιλανθρωπικούς φορείς για τις ανάγκες των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρουχισμού υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Recycom.