Δραματική τροπή στο φονικό στη Νέα Ιωνία: Το θύμα δεν είχε καμία σχέση με τον καυγά

Ακόμη πιο δραματική τροπή παίρνει το αιματηρό σκηνικό με τους πυροβολισμούς σε καφέ στη Νέα Ιωνία τη νύχτα της Τρίτης, καθώς ο νεαρός άντρας που σκοτώθηκε από τις αδέσποτες σφαίρες μίας παρέας θερμοκέφαλων Αλβανών, ήταν παντελώς άσχετος με τον καυγά τους.

Το καφέ στην οδό Κασταμονής στη Νέα Ιωνία όπου η παρέα των Αλβανών διαπληκτίστηκε
Το καφέ στην οδό Κασταμονής στη Νέα Ιωνία όπου η παρέα των Αλβανών διαπληκτίστηκε

Το χρονικό της αιματηρής νύχτας στη Νέα Ιωνία

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν στο καφέ με τους ναργιλέδες, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ρόδων και Κασταμονής στη Νέα Ιωνία κατέφτασε μία παρέα 7 Αλβανών. Άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα ξαφνικά και να διαφωνούν, χειρονομώντας και φωνάζοντας. Σχεδόν αμέσως ένας εξ αυτών έβγαλε όπλο κι άρχισε να πυροβολεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η σφαίρα που καρφώθηκε στην κλείδα ενός άτυχου θαμώνα δεν είχε καν ως στόχο τον άνθρωπο που έπεσε νεκρός. Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο νεαρός Αλβανός, που τραυματίστηκε και κατέληξε στο νοσοκομείο το ξημέρωμα, πήγε στο καφέ για να δει ποδοσφαιρικό αγώνα και ήταν άσχετος με την παρέα των πιστολέρο, που του αφαίρεσαν τη ζωή.

Το καφέ με τους ναργιλέδες στη Νέα Ιωνία έχει αποκλειστεί ως τόπος εγκλήματος
Το καφέ με τους ναργιλέδες στη Νέα Ιωνία έχει αποκλειστεί ως τόπος εγκλήματος

Όταν ο άντρας τραυματίστηκε και το αίμα άρχισε να τρέχει από το σώμα του, έπεσε αιμόφυρτος στο πάτωμα, παγώνοντας κυριολεκτικά όσους είδαν το σκηνικό. Η γειτονιά αναστατώθηκε από τις φωνές και τους πυροβολισμούς.

Την ίδια ώρα οι θερμοκέφαλοι δράστες τρομοκρατήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή από τον τόπο του εγκλήματος, με τουλάχιστον ένα πολυτελές όχημα, που εικάζεται πως οδηγούσε ο οπλοφόρος που σκότωσε τον νεαρό Αλβανό.

Το τζιπ αμερικάνικου τύπου που έμεινε στο σημείο του εγκλήματος στη Νέα Ιωνία
Το τζιπ αμερικάνικου τύπου που έμεινε στο σημείο του εγκλήματος στη Νέα Ιωνία

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο εντόπισαν ένα τζιπ αμερικάνικου τύπου το οποίο κάνουν «φύλλο και φτερό» καθώς πιθανότατα ανήκε σε ένα από τα μέλη της παρέας των Αλβανών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η παρέα των θερμοκέφαλων σχετίζεται με υποθέσεις ναρκωτικών και διακίνηση, θέμα που ήταν και ο πιθανός λόγος της νυχτερινής διαφωνίας τους, που κατέληξε σε λουτρό αίματος στη Νέα Ιωνία. Η Αστυνομία ερευνά ήδη ένα ακόμη πολυτελές αυτοκίνητο που βρέθηκε στην περιοχή και μάλλον σχετίζεται με τους 7 Αλβανούς, που διαφεύγουν ακόμη τη σύλληψη.

Το θύμα κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία στο ΚΑΤ

Ο νεαρός άντρας -τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα- τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα και μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Στη διαδρομή, είχε ακατάσχετη αιμορραγία από το τραύμα του στην κλείδα και τελικά κατέληξε στις 3.00 τα ξημερώματα. Η ηλικία του είναι μεταξύ 30-35 ετών, χωρίς τα πλήρη στοιχεία του να είναι ακόμη γνωστά επισήμως.

Την υπόθεση ερευνά από το πρωί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, που έχει περισυλλέξει επτά κάλυκες και μια βολίδα από 9αρι περίστροφο από τον τόπο του εγκλήματος, ενώ παράλληλα εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος για να εντοπιστεί το άτομο που πυροβόλησε και να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί του.