Δήμος Ηρακλείου

Δήμος Ηρακλείου: Υποδοχή του καλοκαιριού με συναυλίες

Με μουσικό τριήμερο υποδέχεται το καλοκαίρι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής: 3 – 5 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο με ελεύθερη είσοδο

Με ένα τριήμερο γεμάτο μουσική υποδέχεται το καλοκαίρι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Το Τμήμα Πολιτισμού ετοίμασε μια σειρά από εκδηλώσεις για Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου, όλες στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος) και, φυσικά, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Παρασκευή 3 Ιουνίου συναυλία κλασσικής μουσικής

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 20.30 το βράδυ το Πολιτιστικό Πολύκεντρο υποδέχεται την Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών «Academica» σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας του ρεπερτορίου μεγάλων κλασσικών. Θα ακουστούν: α) Rossini: Sonata a quatro αρ. 3 σε ντο μείζονα, για ορχήστρα εγχόρδων, β) G. B. Pergolesi: Κονσέρτο για βιολί και έγχορδα σε σι υφ. μείζονα (σολίστ: Οδυσσέας Κορέλης), γ) Felix Mendelssohn Bartholdy: συμφωνία για έγχορδα αρ. 8 σε ρε μείζονα. Μαέστρος ο Νίκος Αθηναίος.

Σάββατο 4 Ιουνίου τραγούδια της αγάπης

Καλοκαίρι σημαίνει ξεγνοιασιά, σημαίνει για πολλούς την πρώτη αγάπη. Τραγούδια της αγάπης λοιπόν γεμίζει το Πολιτιστικό Πολύκεντρο το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 19.30 ερμηνευμένα από τη Μεικτή Χορωδία του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου (μαέστρος η Άννα Αθανασιάδου) και την Παιδική – Εφηβική Χορωδία του Ωδείου Γοργογιάννη (μαέστρος η Εύη Χλωρού). Το πρόγραμμα ολοκληρώνει με τη μελωδική της φωνή και την κιθάρα της η τραγουδίστρια – τραγουδοποιός Χαριτίνη Πανοπούλου.

Κυριακή 5 Ιουνίου Eros Tango Passion

Το tango παντρεύει μοναδικά τη μουσική του μπαντονεόν και τις κινήσεις των χορευτών. Το show Eros Tango Passion προσθέτει και τις φωνές του Δημοσθένη Σταυριανού (βαρύτονος), της Εύας Μιχελιδάκη (σοπράνο) και του Γιάννη Βρυζάκη (τενόρος) σε μια ξεχωριστή παράσταση, την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 20.30. Ένα ταξίδι που ζωντανεύει ερωτικές μουσικές, εικόνες φλογερού πάθους, εκστατικούς ρυθμούς και ρομαντικά ηχοχρώματα, μέσω των κορυφαίων συνθετών του είδους όπως ο Carlos Gardel και ο Astor Piazzolla, αλλά και ο Goran Bregovic και οι Έλληνες Μιχάλης Σουγιούλ, Γιάννης Σπάρτακος κ.ά.

Συμμετέχουν:

Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός, βαρύτονος – καλλιτεχνική διεύθυνση, Εύα Μιχελιδάκη, σοπράνο, Γιάννης Βρυζάκης, τενόρος, Jose Angel Marin Salazar, βιολί, Ilia Samsonov, σαξόφωνο, Αλέξανδρος Φαρής, πιάνο, Θεοδόσιος Αγγ. Σμυρνιός, τρομπέτα – ενορχηστρώσεις. Μαζί, η σχολή χορού Marie Claire Dance Studio, θα «ντύσει» χορευτικά τη συναυλία.