e-neaionia

Ανησυχία για το Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας – Κινητοποίηση τοπικών φορέων

Παρά το τσουχτερό κρύο, αρκετοί ήταν οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, νοσηλευτικών και ιατρικών οργανώσεων και της κοινωνίας της Νέας Ιωνίας, που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου “Αγία Όλγα” το πρωινό της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου.

Δυναμικό παρών έδωσαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Συνταξιούχων της περιοχής, που ζήτησαν την ενίσχυση του Νοσοκομείου με νοσηλευτικό προσωπικό.

Παρούσες επίσης ήταν και οι Γυναικείες Οργανώσεις της περιοχής που σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν: “Στο νοσοκομείο Αγ.Όλγα που εξυπηρετεί τους κατοίκους 4 δήμων συνεχίζεται η πολιτική μετακινήσεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία. Συνεχίζεται η υποβάθμιση των κλινικών με κίνδυνο τώρα κατάρρευσης των παθολογικών κλινικών. Ευθύνες γι αυτήν την κατάσταση έχει το Υπουργείο, η ΥΠΕ αλλά και η Διοίκηση του νοσοκομείου που αντί να στηρίζει τους εργαζόμενους που δίνουν καθημερινά σκληρή μάχη, συνεχίζει την πολιτική των ποινών”.


Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν και έκαναν παρεμβάσεις εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ. Επίσης εκπρόσωποι από μαζικούς φορείς της περιοχής, όπως από τον Σύλλογο Διδασκόντων ΠΕ «Γ. Σεφέρης», που κατήγγειλαν την υποβάθμιση του νοσοκομείου, τις ελλείψεις σε προσωπικό και τα εξοντωτικά ωράρια εφημεριών.

Το προεδρείο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ, επισήμαναν ότι τα προβλήματα προϋπήρχαν και διογκώθηκαν με την πανδημία. Επισήμαναν την ανάγκη για άμεση στελέχωση της Β’ Παθολογικής Κλινικής, επιστροφή στην εργασία όσων από τους παραιτηθέντες το επιθυμούν, άμεση επαναφορά στο Νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας όσων έχουν μετακινηθεί σε άλλα νοσοκομεία και όσων είναι σε αναστολή εργασίας, ακύρωση των ΕΔΕ και των κλήσεων σε απολογία, μονιμοποίηση όσων δουλεύουν με ελαστικές μορφές εργασίας και κατάργηση των πρωτοκόλλων για 5ήμερη καραντίνα των υγειονομικών.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου και των φορέων προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου, την οποία σημειωτέον τα συνδικαλιστικά όργανα γιατρών και νοσηλευτών θεωρούν υπεύθυνη για την κατάσταση και ζητούν την άμεση αντικατάστασή της.