e-neaionia

Αναδίπλωση της Δημάρχου στην υποβάθμιση της Αλσούπολης

“Εγώ έβαλα την περιοχή της Αλσούπολης στο σχέδιο πόλης και φρόντισα για την αναβάθμισή της” δήλωσε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, αναφερόμενη στην επαπειλούμενη υποβάθμιση της περιοχής με τη μεταστέγαση των απορριμματοφόρων του Δήμου στο οικόπεδο της πρώην Altec.

Μιλώντας την Τετάρτη 2/2/2022 στο Ρ/Σ 9.84 η Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας φάνηκε διαλλακτική μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων της Αλσούπολης, που μαζεύουν πόρτα πόρτα υπογραφές για να ματαιώσουν το εγχείρημα.


Μιλώντας στο δημοσιογράφο Τάκη Χατζή, η Δήμαρχος αποκάλυψε ότι η ιδιοκτήτρια εταιρία του ακινήτου της πρώην Altec «Πύρριχος Ανώνυμη Εταιρία Ακινήτων» απευθύνθηκε στο Δήμο Νέας Ιωνίας, προτείνοντας αντί για την εισφορά που οφείλει σε γη και χρήμα να συμψηφίσει την οφειλή με προνομιακό τίμημα και να πουλήσει το ακίνητο στο Δήμο.

Η Δήμαρχος είπε πως όφειλε να θέσει το αίτημα σε διερευνητική διαδικασία, με εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή και ακολούθως στην Διαπαραταξιακή. Βέβαια, το επιχείρημα για “διερευνητική εισήγηση” δεν δικαιολογεί την απόλυτη σπουδή και πρόταση για το πως ο Δήμος μπορεί να αποκτήσει το χώρο και τι είδους δάνειο θα απαιτηθεί.

Πρόσθεσε πάντως πως το ζήτημα της μεταστέγασης των απορριμματοφόρων του Δήμου παραμένει προτεραιότητα της διοίκησής της. Άλλωστε, ο αντιδήμαρχος επί των οικονομικών Αριστείδης Χατζησαββίδης σε κείμενό του επιχειρηματολογεί υπέρ της μεταφοράς γράφοντας : Η πρόταση της Δημάρχου και η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να ασχοληθεί η διαπαραταξιακή με το συγκεκριμένο ακίνητο, είναι αναλυτική στη διατύπωσή της, σοφή, τολμηρή, οικονομικά προσιτή και δημοκρατική. Τολμήσαμε και προτείνουμε.

Κάτοικοι της Αλσούπολης συγκεντρώθηκαν στο επίμαχο οικόπεδο

Την ίδια ώρα πάντως, στο χώρο του επίμαχου οικοπέδου στην Αλσούπολη κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της Δημοτικής αρχής να μεταφέρει εκεί το αμαξοστάσιο.