Αλλαγή στάσης στο θέμα του αμαξοστασίου βλέπουν οι φορείς στην Αλσούπολη

Αλλαγή στάσης και αναδίπλωση της Δημοτικής αρχής της Νέας Ιωνίας στο θέμα της μεταφοράς του αμαξοστασίου στο οικόπεδο της πρώην Altec, διαπιστώνουν οι μαζικοί φορείς στην Αλσούπολη, που μετέχουν στο συντονισμό των κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Φορέων και Κατοίκων της Αλσούπολης, εκφράζει την ικανοποίησή της για την πορεία των αντιδράσεων και την συσπείρωση των κατοίκων της περιοχής και διοργανώνει ιστορική-πολιτιστική εκδήλωση στις 20 Μαρτίου, στις 12:00, στον συγκεκριμένο χώρο.

Στην σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η δημοτική αρχή, μπροστά στις μεγάλες κινητοποιήσεις που οργανώσαμε οι μαζικοί φορείς, τα σωματεία και οι κάτοικοι της Αλσούπολης, τα διπλώνει και παίρνει πίσω την απόφαση της για να μετατρέψει το οικόπεδο της ALTEC σε αμαξοστάσιο απορριμματοφόρων.

Να ανεγερθεί μνημείο στην Αλσούπολη

Την ίδια στιγμή, μέσα από τον αγώνα μας όλες αυτές τις μέρες, αναδείχτηκε πως είναι ώριμη και σύμφωνα με τις ανάγκες μας η διεκδίκηση και η αξιοποίηση των παλιών ανθρακωρυχείων (στο οικόπεδο της ΑLTEC) ως χώρου πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού.

Σε αυτήν την κατεύθυνση δεκάδες εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου στο Παναιτώλιο, επιβεβαιώσαμε ακόμη μία φορά την απόφαση μας να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και με αφορμή τη συμπλήρωση 78 χρόνων από το Μπλόκο της Καλογρέζας να τιμήσουμε την αγωνιστική συνεισφορά των ανθρακωρύχων στον αντιφασιστικό-απελευθερωτικό αγώνα με την πραγματοποίηση εκδήλωσης και με την τοποθέτηση αναμνηστικής, ιστορικής πλακέτας, καλώντας τον Ιωνιώτικο λαό να δώσει μαζικό, αγωνιστικό “παρών”. Να απαλλοτριωθεί το οικοδομικό τετράγωνο για τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων και να αποδοθεί στον λαό δωρεάν. Να ανεγερθεί μνημείο προς τιμήν των αγώνων των ανθρακωρύχων».