SYLLABUS SCHOOLS: Εκεί που η μάθηση της αγγλικής γλώσσας γίνεται παιδικό χαμόγελο

Υπάρχει ένα σχολείο που μαθαίνει στα παιδιά να χαίρονται τη γνώση. Να απολαμβάνουν το παιχνίδι, να συμμετέχουν στη μάθηση και να ανακαλύπτουν την Τέχνη. Υπάρχει ένα σχολείο που τα παιδιά χαίρονται να πηγαίνουν.

Ένα σχολείο που τα ενθαρρύνει να πειραματίζονται, να τραγουδούν, να διαβάζουν λογοτεχνία και ποίηση, να παίζουν θέατρο, να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν. Υπάρχει ένα σχολείο που κάνει διαρκώς τα παιδιά να μαθαίνουν, να δημιουργούν και να χαμογελούν.

Είναι το σχολείο μας: το SYLLABUS και βρίσκεται στη Νέα Ιωνία από το 2006. Μετέπειτα αναπτύχθηκε και σε άλλες περιοχές όπως τα Βριλήσσια, τα Άνω Πατήσια και το Χαλάνδρι.

Σ’ αυτό το σχολείο τα παιδιά δεν φοβούνται να κάνουν λάθη, αισθάνονται ασφαλή, αγαπητά και αποδεκτά. Γιατί αυτό το σχολείο δημιουργεί δεσμούς και συνδέσεις, εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, καινοτομεί, επιμορφώνεται, ενθαρρύνει την ομάδα αλλά σέβεται και τη μοναδικότητα και σκύβει πάνω από κάθε παιδί του χωριστά.

Τι είναι τα SYLLABUS SCHOOLS

Είναι σχολεία εκμάθησης γλωσσών με παιδοκεντρική προσέγγιση. Τα SYLLABUS SCHOOLS δεν υπάγονται στη λογική της αλυσίδας franchise ή της αυτοματοποιημένης εκπαίδευσης. Είναι σχολεία, που διευθύνονται από εκπαιδευτικούς με μεράκι και αγάπη για τα παιδιά, τον Πολιτισμό, την Παιδεία και ξέρουν να κάνουν την μάθηση χαρά.

Μέσα από τις ομάδες μάθησης στα SYLLABUS SCHOOLS αναπτύσσονται δομικές έννοιες για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού, όπως η συνεργασία και η ομαδικότητα, η ανοχή και η αλληλεγγύη, η ελευθερία της σκέψης και ο σεβασμός. Έτσι, κάθε παιδί συμβάλει στη διαδικασία της μάθησης με την μοναδικότητά του και μαθαίνει ταυτόχρονα να μοιράζεται το πνεύμα της ομάδας.

Στα SYLLABUS SCHOOLS σχεδιάζουμε εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα κι έτσι τα παιδιά μας φτάνουν στο καλύτερο επιθυμητό, για το καθένα και τις δυνατότητές του, γνωστικό σημείο.

Ποια μέθοδο διδασκαλίας ακολουθούν τα SYLLABUS SCHOOLS

Καμία μέθοδος δεν είναι πανάκεια, διότι οι άνθρωποι έχουμε διαφορετικά μαθησιακά προφίλ και δεν αφομοιώνουμε τη γνώση με τον ίδιο τρόπο. Στα SYLLABUS SCHOOLS βάση της διδασκαλίας αποτελεί η κλασσική μέθοδος του βιβλίου και των components (workbook, companion).

Τα μαθήματά μας πλαισιώνονται με προγράμματα που εφαρμόζονται σε Ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να κινούμε το ενδιαφέρον των παιδιών και να αφομοιώνουν πιο αποτελεσματικά την πληροφορία των βιβλίων.

Είναι η σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία, που οι προσλαμβάνουσες και η πληροφορία εξελίσσονται σε γνώση και αυτό το καταφέρνουμε με διαφορετικές μεθόδους, ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών και τη σύσταση της ομάδας κάθε φορά. Καμία τάξη δεν είναι ίδια με την άλλη, διότι τα μέλη της είναι διαφορετικά παιδιά και επομένως διαφορετικές προσωπικότητες.

Προγράμματα εκπαίδευσης στα SYLLABUS SCHOOLS

Tα προγράμματα που έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα εκπαίδευσης μας είναι:

  • SYLLABUS STEPS για παιδιά 4-6 ετών
  • STEAM ( science, technology. engineering, art, mechanics) για τα επίπεδα Juniors  και A SENIOR
  • PBL (project based language) για παιδιά των τάξεων B senior – D class
  • EDFLIX  για τα επίπεδα Β1, Β2
  • DEEPER LEARNING για τα επίπεδα C1,C2

Παράλληλα, τα SYLLABUS SCHOOLS έχουν το μοναδικό εκπαιδευτικό πλεονέκτημα του συστήματος YOGLISH. Πρόκειται για καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικής μέσα από κινήσεις YOGA . Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές 3-8 ετών και συνιστά μια πρώτη επαφή με τη γλώσσα αλλά και με την διαχείριση της μάθησης και της συγκέντρωσης στο γνωστικό μας αντικείμενο.

Επίσης, τα SYLLABUS SCHOOLS διαθέτουν το DYSLEXIA PROJECT, ένα ειδικό πρόγραμμα ατομικού η συνδυαστικού μαθήματος για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και λειτουργικό αυτισμό ( Asberger).  Η συμπερίληψη των παιδιών με γνωσιακές δυσκολίες είναι για εμάς αυτονόητη.

Το DYSLEXIA PROJECT, πέρα από την αυτονόητη γνώση της αγγλικής γλώσσας, ενθαρρύνει την αυτοεκτίμηση του παιδιού και βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη μνήμη.

Βραβεία και Καινοτομίες

Τα σχολεία μας στη Νέα Ιωνία και τα Βριλήσσια είναι τα μόνα σχολεία, που έχουν βραβευτεί στα βραβεία ELT EXCELLENCE AWARDS. Ειδικότερα, τα SYLLABUS SCHOOLS πήραν:

2021 Βραβείο καινοτομίας (ΒRΟΝΖΕ)) στην διδασκαλία γλωσσών (EDFlix) Γιάννης Καρύδης

2021 Βραβείο εκμάθησης γλωσσών (SILVER) σε παιδιά 4-6 ετών ( Syllabus Steps) Γλυκερία Καρύδη

2022 Βραβείο καινοτομίας(SILVER) στην διδασκαλία της γλώσσας (Yoglish) Γλυκερία Καρύδη

2022 Βραβείο στο Gamification (SILVER) χρήση παιχνιδιών στη διαδικασία μάθησης Γιάννης Καρύδης

SYLLABUS SCHOOLS: Εκεί που η μάθηση της αγγλικής γλώσσας γίνεται παιδικό χαμόγελο

Όλα τα προγράμματα έχουν ως στόχο την αφομοίωση της γλώσσας, με θεματολογία που ενδιαφέρει τα παιδιά, για να μπορούν να εξελίσσονται γνωστικά, σε επίπεδο γραπτής και προφορικής επικοινωνίας .

Κυρίως όμως, αυτό που διαφοροποιεί τον τρόπο διδασκαλίας μας είναι η αγάπη και το μεράκι για αυτό που κάνουμε και η βαθιά πεποίθηση ότι η επένδυση στη γνώση και στην συνεννόηση είναι το σπουδαιότερο κομμάτι του σύγχρονου Πολιτισμού.

Στα SYLLABUS SCHOOLS δεν μαθαίνουμε απλώς τα παιδιά αγγλικά.
Χτίζουμε δεσμούς ζωής μαζί τους και με τις οικογένειές τους!!!

Syllabus Νέας Ιωνίας​
Σελινούντος 33
syllabus.n.i@gmail.com 210-2723543

Syllabus Άνω Βριλησσίων
Μεγ. Αλεξάνδρου 2
syllabus.vril@gmail.com 210-8031588

Syllabus Κάτω Χαλανδρίου
Αριστοτέλους 102
contact@syllabus-school.info 211-4073348

Syllabus Άνω Πατησίων
Κ. Παλαμά 37
patisia@syllabus-school.info 211-4012185

Facebook