OPAP Arena: Αναδείχτηκε “Γήπεδο της χρονιάς για το 2022” σε διεθνή δημοσκόπηση

Αφήνοντας πίσω του διεθνή μεγαθήρια του είδους, το OPAP Arena, η έδρα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ψηφίστηκε “Γήπεδο της χρονιάς 2022” ανάμεσα σε 35 γήπεδα από έξι ηπείρους.

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ αναδείχτηκε με 69.727 ψήφους πρώτο, ως καλαίσθητη υποδομή εγκατάστασης, που προάγει το Αθλητικό ιδεώδες και εμπνέει τους φιλάθλους.

Σε αυτήν την έκδοση του διαγωνισμού, υπήρχαν αρκετά στάδια που θεωρήθηκαν φαβορί αμέσως από τους συντάκτες του StadiumDB.com. Το στάδιο Lusail, το Διεθνές Στάδιο της Τζακάρτα ή οι χώροι διεξαγωγής της Πολωνίας – Stadion Floriana Krygiera και Stadion Władysława Króla – θεωρήθηκαν ως οι κύριοι υποψήφιοι για να κερδίσουν τον τίτλο.

Δείτε την πρώτη δεκάδα με την μεγαλύτερη βαθμολογία:

OPAP Arena (69,797 points)
Stadion Miejski im. Floriana Krygiera (23,201 points)
Stadion Miejski im. Władysława Króla (20,127 points)
Lusail Stadium (18,279 points)
Allianz Stadium (18,257 points)
Alphamega Stadium (17 606 points)
Jakarta International Stadium (17,301 points)
Stade du Senegal (15,386 points)
Chengdu Fenghuangshan Football Stadium (13,471 points)
Stadionul Rapid-Giulesti (12,006 points)

Ο διαγωνισμός για το Στάδιο της Χρονιάς 2022 διήρκεσε από τις 15 Φεβρουαρίου για λιγότερο από 30 ημέρες. Ψήφισαν συνολικά 24.524 άτομα – διπλάσιοι από πέρυσι, με πολλαπλές δυνατότητες επιλογών!

Το OPAP Arena συγκέντρωσε 69.797 βαθμούς και η κινητοποίηση του συλλόγου, των Μέσων Επικοινωνίας, των φιλάθλων και του κόσμου γύρω από το γήπεδο είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη.

OPAP Arena: Γήπεδο της χρονιάς για το 2022
OPAP Arena: Γήπεδο της χρονιάς για το 2022

Η OPAP Arena έχει χωρητικότητα 32.000 θέσεων, χωρίς ωστόσο να υπολογίζονται σε αυτό το νούμερο οι σουίτες. Έτσι, η υποδομή του χώρου πληροί τα πρότυπα των γηπέδων κατηγορίας 4 FIFA/UEFA ELITE. Περιλαμβάνει Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ.

Το έργο υλοποιήθηκε συνδυαστικά με πρόγραμμα ανάπλασης των γειτονικών συνοικιών και πάρκων, ενώ ολοκληρώθηκε και ένα μεγάλο οδικό έργο, αυτό της υπογειοποίησης της Πατριάρχου Κωνσταντίνου, μπροστά από το γήπεδο.

Τα εγκαίνια του νέου γηπέδου έγιναν την 30η του Σεπτεμβρίου του 2022 για την ΑΕΚ, καθώς η Ένωση γύρισε στην έδρα της, ύστερα από 19 χρόνια και 5 μήνες. Η Opap Arena, το υπερσύγχρονο γήπεδο, που θεωρείται κόσμημα για τον κόσμο της ΑΕΚ εκτιμήθηκε ανάλογα και διεθνώς.

Διαβάστε επίσης: Γήπεδο ΑΕΚ : Τι γράφει το πόστερ που δεσπόζει πλέον στα τείχη του OPAP Arena

Stavento: Κατάθεση ψυχής για τον πατέρα του και το γήπεδο της ΑΕΚ σε νέο τραγούδι

Όλοι οι θρύλοι των γηπέδων μαζεύτηκαν στην κηδεία του Μίμη Παπαϊωάννου (εικόνες)