Minas Unchained: Ο Οίκος του κορυφαίου σχεδιαστή από τη Νέα Ιωνία αφηγείται την ιστορία του

Minas Unchained: Η δεύτερη γενιά του Οίκου Minas, του κορυφαίου σχεδιαστή, που ξεκίνησε από τη Νέα Ιωνία και κατέκτησε κάθε “Μέκκα” υψηλής αισθητικής και design, εξελίσσει το όραμα του ιδρυτή σε μία γιορτή δημιουργίας και σύγχρονης Τέχνης. Οι δύο γιοί του Μηνά Σπυρίδη και η δημιουργική τους ομάδα, προσθέτουν το δικό τους προσωπικό άγγιγμα, στο δημιουργικό DNA του Μηνά, δίνοντάς περιθώρια για νέους δρόμους στο σχεδιασμό και την υψηλή αισθητική.

Αυτή η καινούρια σελίδα του Minas αποκαλύπτεται για μια μόνο βραδιά την Παρασκευή 19 Μαΐου στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ, σε μια γιορτή δημιουργικότητας. Μια βραδιά που αφηγείται την ιστορία του οίκου Minas, μία ιστορία σαν παραμύθι, γεμάτη πρωτιές, λάμψη και αληθινή κουλτούρα.

Διαβάστε επίσης: Ο Minas της Νέας Ιωνίας και οι Rolling Stones – Μία ιστορία γεμάτη design, δημιουργία και λάμψη

Στις 19 Μαΐου οι αποκαλύψεις της γιορτής του Οίκου Minas περιλαμβάνουν συνεργασίες με νέους καλλιτέχνες, αλλά και μια ειδική street culture συλλογή – σαn απάντηση στο κύμα νέων που τα τελευταία χρόνια επιθυμεί διακαώς ένα ή και περισσότερα κομμάτια με τη γνήσια υπογραφή Minas.

Minas Unchained: Καμπάνια και street art

Στα 2.500 τ.μ. της Πέτρινης Αποθήκης του ΟΛΠ, ο Προμηθέας και ο Αρίωνας, οι γιοι και συνεχιστές του έργου του Μηνά, ενώνουν το χθες με το αύριο, μορφές τέχνης και ανθρώπους, μέσα από μια καμπάνια που υπογράφει ο Costas Coutayar. Στη γιορτινή βραδιά 12 καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα, εμπνευσμένα από την ταυτότητα Minas μέσα από την street art.

Minas Unchained: Ο Οίκος του κορυφαίου σχεδιαστή από τη Νέα Ιωνία αφηγείται την ιστορία του

Πολιτισμοί, πόλεις και διαφορετικοί προσανατολισμοί συναντιούνται στον φακό του Coutayar με πρωταγωνιστή τα κοσμήματα Minas. Ο Costas Coutayar, χρόνια συνεργάτης του οίκου, φωτογραφίζει γι’ αυτή την καμπάνια κορυφαία μοντέλα από την Ασία, τα οποία ταξίδεψαν ειδικά για την περίσταση από το Λονδίνο, το Παρίσι και τη Βαρκελώνη.

Minas Unchained: Τhe skaters project

Ο Minas προσκάλεσε 12 Έλληνες street artists: Prometheus, SOBER, FRO, SOTEUR, GOSPEL, GERA, Sotiris Sub, Eλευθερία Καψάλη, ΒΕWILDBROTHER, Teo Kon, Alex Parnassus, Γιώργος Χιώνης να αποτυπώσουν σε ένα skate την ταυτότητα Minas, όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται και την αισθάνονται. Το βράδυ της 19ης Μαΐου παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους, τιμώντας τη συνάντηση της τέχνης και του design με την ελευθερία του δρόμου.

Mural: Welcoming Ruben Carrasco in Athens

Ο Προμηθέας και ο Αρίων προσκάλεσαν τον επιδραστικό street artist Ruben Carrasco, δίνοντάς την απόλυτη ελευθερία να δημιουργήσει όπως ακριβώς εκείνος αισθανόταν την παρακαταθήκη Minas. Με την αρωγή του Δήμου Πειραιά ο Ruben Carrasco θα ξεκινήσει το μεγάλων διαστάσεων έργο με τίτλο: Ο Πειραιάς από ψηλά.

Η μεγάλη γιορτή επισφραγίζεται με το Unchained pendant που παρουσιάζεται για πρώτη φορά από το αρχείο Minas.

Ο exclusive και συλλεκτικός κρίκος είναι φτιαγμένος από 100% ανακυκλωμένο ασήμι και σχεδιάστηκε από τον Μηνά στα late 70s, στο εργαστήριό του στη Νέα Υόρκη. Είναι η πρώτη φορά που παράγεται σε περιορισμένο αριθμό και μόνο για τον οίκο Minas. Θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο για το event: μπορείτε να κάνετε preorder στο site ή να το αγοράσετε εκείνη τη βραδιά.

The UNCHAINED sculpture

«Το design είναι η ανάγκη που δημιουργήθηκε μετά τον κορεσμό από την παραγωγή ίδιων αντικειμένων. Ο κόσμος αναζητά κάτι που θέλει σκέψη». What’s next?

Τα σχέδια Minas βρίσκουν εφαρμογή σε μη αναμενόμενα πεδία. Κάθε φορά κάτι νέο: είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα γλυπτό μεγάλων διαστάσεων από σχέδιο του οίκου Minas, η φυσική συνέχεια του σχεδιαστικού αυτού κόσμου. Το έργο είναι 2,60 μέτρα άνοιγμα και 2,10 ύψος, από ανοξείδωτο ατσάλι και δεσπόζει στο κέντρο της Πέτρινης Αποθήκης του ΟΛΠ βυθισμένο πάνω σε μαύρο μάρμαρο, που δίνει την αίσθηση του νερού.