Market pass: Πληρωμή σήμερα στις άυλες κάρτες

Σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου θα λάβουν το επίδομα Market Pass των 17,60 έως 80 ευρώ το μήνα, τα 1,75 εκατομμύρια νοικοκυριά που επέλεξαν να το εισπράξουν είτε σε άυλες κάρτες, είτε ως έμβασμα στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Στις 20 Μαρτίου θα πληρωθούν αυτοί που έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους ως τις 15 Μαρτίου, ενώ μέχρι τις 2 Μαΐου όσοι δεν έχουν πληρωθεί θα μπορούν να κάνουν τροποποίηση στην αίτησή τους για ενδεχόμενα λάθη ή ανενεργό λογαριασμό που έχουν δηλώσει.

Πρώτοι δικαιούχοι είναι εκείνοι που οι αιτήσεις τους εγκρίθηκαν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Οι πληρωμές στο λογαριασμό τους άρχισε και ολοκληρώνεται σήμερα, ανάλογα με το τραπεζικό ίδρυμα το οποίο έχουν επιλέξει.

Θα λάβουν το 80% της επιδότησης που προβλέπεται για τη σύνθεση του νοικοκυριού τους για τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο – Απρίλιο.

Άλλοι 575.000 δικαιούχοι επίσης, οι οποίοι προτίμησαν την άυλη χρεωστική κάρτα, θα πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ήδη αποστέλλονται ειδοποιήσεις και οδηγίες από τις τράπεζες, για το πώς γίνεται η εγκατάσταση της εφαρμογής σε κινητό τηλέφωνο.

Πρέπει να προηγηθεί και ταυτοποίηση του κατόχου (ενδεχομένως και με βιντεοκλήση) από την τράπεζα, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κάρτα.

Μέχρι τώρα, έχουν καταβληθεί 186, 6 εκατομμύρια ευρώ σε 2,3 εκατομμύρια δικαιούχους. Τρεις στους 4 επέλεξαν να λάβουν την επιδότηση σε τραπεζικό λογαριασμό αν και ισχύει μείωση 20%.

Πηγή: ΕΡΤ