Lidl Ελλάς: Ποιο εμβληματικό ακίνητο αποκτά στο Ψυχικό – Το σχέδιο για τα βόρεια προάστια

Την παρουσία της στην Αττική και μάλιστα στην περιοχή των βορείων προαστίων σχεδιάζει να ενισχύσει η Lidl Ελλάς, αποκτώντας ένα εμβληματικό ακίνητο επί της Λεωφόρου Μεσογείων 257, στο ύψος του Νέου Ψυχικού.

Πριν από μερικούς μήνες η γερμανική αλυσίδα εξαγόρασε σύμφωνα με πληροφορίες από τη Miele Hellas το ακίνητο στο οποίο στεγάζονταν επί σειρά ετών τα γραφεία της δεύτερης στην Ελλάδα και το κεντρικό της κατάστημα στην Αττική. Τα γραφεία της Miele Hellas και το νέο Experience Center μεταφέρθηκαν σε νέο κτίριο στο Μαρούσι, επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Η Lidl Ελλάς επενδύει στο Ψυχικό

Εδώ και μερικές ημέρες ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες ανακατασκευής στο ακίνητο της Λεωφόρου Μεσογείων, προκειμένου ο χώρος να διαμορφωθεί κατάλληλα για να στεγάσει υπέρ μάρκετ, εργασίες που σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνουν το γκρέμισμα κάποιων τμημάτων και τη δημιουργία, μεταξύ άλλων περισσότερων χώρων στάθμευσης. Ωστόσο, το νέο κατάστημα δεν αναμένεται να είναι έτοιμο τη φετινή χρονιά, ειδικά μάλιστα καθώς συχνά παρατηρούνται καθυστερήσεις στη χορήγηση των απαιτούμενων αδειών, πολεοδομικών και άλλων.

Η απόκτηση, πάντως, του εν λόγω ακινήτου το οποίο εκτός από ισόγειο έχει και άλλους δύο ορόφους, και η λειτουργία καταστήματος από τη Lidl έχει ιδιαίτερη σημασία: το ακίνητο βρίσκεται σε κομβικό σημείο και στοχεύει στην αγορά όχι μόνο του Νέου Ψυχικού, αλλά επίσης και του Χολαργού, του Παπάγου και του Κάτω Χαλανδρίου, περιοχές κυρίως με μεσαία και υψηλά εισοδήματα.

Τα πιο κοντινά καταστήματα Lidl στην περιοχή είτε είναι αρκετά μακριά (κατάστημα Αγίας Παρασκευής) είτε είναι μικρά και δεν έχουν τις κατάλληλες υποδομές (κατάστημα Αμπελοκήπων και το κατάστημα στη Σεβαστουπόλεως). Αντιθέτως στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιούνται με καταστήματά τους όλες σχεδόν οι άλλες μεγάλες αλυσίδες (Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, MyMarket με το κατάστημά της να βρίσκεται σχεδόν απέναντι από το κτίριο που απέκτησε η Lidl), αλλά ακόμη και η «Μασούτης», Bazaar και Market In με μικρότερα καταστήματα στην περιοχή του Κάτω Χαλανδρίου και του Χολαργού. Επίσης το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται μεταξύ δύο σταθμών του μετρό (Χολαργός και Εθνική Άμυνα).

Δίκτυο με 231 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα

Η Lidl αυτή τη στιγμή διαθέτει δίκτυο 231 καταστημάτων στην Ελλάδα με το τελευταίο να εγκαινιάζεται στις αρχές Φεβρουαρίου στην Πλατεία Αττικής. Στα μέσα Δεκεμβρίου είχε εγκαινιάζει κατάστημα στον Νέο Κόσμο το οποίο μάλιστα είναι διώροφο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα στα βόρεια προάστια. Πρόσφατα η ΑΒ Βασιλόπουλος ξεκίνησε να λειτουργεί κατάστημα στο Χαλάνδρι και συγκεκριμένα στην Πλατεία Κένεντι, ενώ φαίνεται ότι τα προβλήματα γραφειοκρατικού τύπου που υπήρχαν με το υπερμάρκετ που κατασκευάζει στο «Δακτυλίδι» επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι ξεπεράστηκαν. Στα τέλη του 2022 ξεκίνησε να λειτουργεί στη Νέα Φιλαδέλφεια το υπερμάρκετ της «Σκλαβενίτης» στο κτίριο της πρώην Renault.

Πηγή