EΚΟ RALLY ACROPOLIS 2022: Υπερθέαμα στο ΟΑΚΑ, στην Καλογρέζα

Το EΚΟ RALLY ACROPOLIS 2022 έρχεται το Σεπτέμβριο στο ΟΑΚΑ, στην Καλογρέζα και υπόσχεται πλούσιο θέαμα για τους λάτρεις του σπορ. Το ξεκίνημα θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου, με μια φαντασμαγορική υπερειδική διαδρομή μήκους δύο χιλιομέτρων.

Δεκάδες χιλιάδες θεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν την ΕΚΟ Super Special Stage @ Olympic Stadium από την οποία θα ξεκινήσουν την πορεία τους στη φετινή εκδοχή του αγώνα οι καλύτεροι οδηγοί ράλλυ στον κόσμο, στο τιμόνι των πλέον προηγμένων τεχνολογικά αυτοκινήτων στην πενηντάχρονη ιστορία του WRC.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Λευτέρης Αυγενάκης

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου της διοργάνωσης: «Διεθνώς αναγνωρισμένο, με ονομασία, ταυτότητα και χαρακτήρα απόλυτα ταυτισμένα με την Ελλάδα, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έρχεται να δώσει συνέχεια σε ό,τι ξεκίνησε πέρυσι με την επιστροφή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ: να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στον υγιή αθλητικό ανταγωνισμό, όπως και να μεταφέρει μια ιδανική εικόνα της Ελλάδας σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.»

«Φέρνουμε το Ράλλυ των Θεών στην Καλογρέζα, στο ΟΑΚΑ», δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του αγώνα στο ΟΑΚΑ, προσθέτοντας: «Το διαρκώς αναβαθμιζόμενο Ολυμπιακό Στάδιο θα “αποχωριστεί” για λίγο το γρασίδι για μια ασφάλτινη διαδρομή συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων, και θα ανοίξει τις πύλες του σε κάθε φίλο του σπορ, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας, φέρνοντας τη δράση μπροστά από την άνεση των κερκίδων του».

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Ειδικές Διαδρομές

Πρόθεση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα είναι η υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ να αποτελέσει το αποκορύφωμα της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Έτσι, οι τιμές των εισιτηρίων, που πωλούνται ήδη από την πλατφόρμα του viva.gr, έχουν ως τιμή εκκίνησης τα 10 ευρώ. Ανακοινώθηκε επίσης πως περισσότερα από 40.000 εισιτήρια θα έχουν μέση τιμή 18,5 ευρώ.

«Φέρνουμε το Ράλλυ των Θεών στην Καλογρέζα, στο ΟΑΚΑ», δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στη σημασία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, τονίζοντας ότι «ο ιδιωτικός τομέας επενδύει τα χρήματά του, αισθάνεται ασφάλεια, είναι βέβαιος για την επένδυσή του και συνεργάζεται με το κράτος αποτελεσματικά, και όλο αυτό εντέλει είναι προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας».

Μάλιστα, η προσέλευση εθελοντών αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη φέτος, που οι ανάγκες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχουν αναρτηθεί σε σχετικό σύνδεσμο στο www.acropolisrally.gr.

Το αγωνιστικό μέρος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 περιλαμβάνει τρία νέα τμήματα της διοργάνωσης – και συγκεκριμένα τη γνωστή ειδική διαδρομή «Χαρβάτι» (14,02 χλμ.) στην Κορινθία, την Ε.Δ. «Λειβαδιά» (21,21 χλμ.), γνωστή ως «Ευαγγελίστρια» τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και μια διαδρομή, τη «Δάφνη», στο Δήμο Τανάγρας, με μήκος 17,45 χλμ.