Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Χαράλαμπος Μπονάτσος

Ψυχικό: Τελετή ορκωμοσίας για το νέο Δήμαρχο Χαράλαμπο Μπονάτσο

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στο Ψυχικό, πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο η τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Χαράλαμπου Μπονάτσου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, που αναλαμβάνουν καθήκοντα από 1η Ιανουαρίου του 2024.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος, που τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Χαράλαμπος Μπονάτσος, στην ομιλία του ζήτησε ενότητα και αλληλεγγύη και είπε χαρακτηριστικά: «τα προβλήματα τα κοιτάμε κατάματα και τα λύνουμε».

Το πλήρες κείμενο του πρώτου λόγου του νέου Δημάρχου είναι το εξής:

«Σήμερα για όλους εμάς είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα. Ενώπιον του Ιερού μας Κλήρου και των πολιτών, σύσσωμο το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αποδεχτήκαμε την τιμή αλλά και το χρέος να υπηρετούμε το κοινό καλό των συμπολιτών μας. Σημειολογικά είναι η πρώτη ομόφωνη απόφαση που παίρνουμε ανεξάρτητα από παρατάξεις και πολιτικά κόμματα.

Σήμερα είναι η αρχή, η έναρξη μιας πενταετίας που θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να διοικήσω με Ενότητα και Ομόνοια.

Αντιμετωπίζοντας ισότιμα κάθε πολίτη -όσους με επέλεξαν για αυτό το τιμητικό αξίωμα, όσους δεν με επέλεξαν, αλλά και αυτούς που για κάποιους λόγους δεν συμμετείχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 Η μέριμνα της Διοίκησής μας θα αφορά εξ ίσου και τις τρεις κοινότητες του Δήμου μας. Η Φιλοθέη, το Ψυχικό και το Νέο Ψυχικό. Ισότιμες και οι τρεις, η καθεμιά όμως με τα δικά της χαρακτηριστικά.

Στο τραπέζι στην είσοδο υπάρχει το Πρόγραμμά μας. Όσοι για κάποιο λόγο δεν το έχετε, θα σας παρακαλούσα να πάρετε ένα και να το κρατήσετε.  Αυτό το 16σέλιδο εντυπάκι αποτελεί την δική μας συμφωνία. Ένα συμβόλαιο που προτείναμε στους πολίτες όταν τους ζητήσαμε να μας εμπιστευτούν. Ένα συμβόλαιο που υπογράψαμε την βραδιά των εκλογών, όταν η πλειοψηφία των δημοτών του Δήμου μας αποφάσισε ότι μας εμπιστεύεται και θέλει να μετουσιώσουμε σε έργα όσα είπαμε και όσα γράψαμε. 

Σήμερα, εγώ, ο Χαράλαμπος Μπονάτσος, έχοντας τον ρόλο του πρώτου μεταξύ ίσων, δεσμεύομαι ότι θα διαφυλάξω τα κεκτημένα ως προς την φυσιογνωμία και τον οικιστικό χαρακτήρα. Θα διεκδικήσω χρηματοδοτήσεις και για μικρά και για μεγάλα έργα. Και κυρίως, υπόσχομαι ότι θα σας δίνω λογαριασμό για τα πεπραγμένα της Διοίκησής μας.

Η κριτική, με καλή προαίρεση, είναι καλοδεχούμενη. Την θεωρούμε μοχλό δημιουργίας και προόδου.

Ο πυρήνας της νέας Διοίκησης θα είναι η συμμετοχή όλων σας. Γιατί για εμάς, δεν περισσεύει κανείς.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους από όλες τις παρατάξεις, αλλά και τους υπόλοιπους που δεν κατάφεραν να εκλεγούν μα τόλμησαν να εκτεθούν και εργάστηκαν σκληρά για τον ίδιο σκοπό: για το καλό του Ψυχικού, του Νέου Ψυχικού και της Φιλοθέης.

Συγχαρητήρια σε όλους σας!

Η συνταγή της επιτυχίας γράφτηκε στον προεκλογικό αγώνα και είναι αυτή που ενώνει όλες τις παρατάξεις:

Συσπειρωνόμαστε όλοι οι ενεργοί πολίτες ώστε να συμμετέχουμε στην πράξη για ένα προάστιο πρότυπο. Και με την αρωγή των υπαλλήλων μας και των υπηρεσιών μας, που καθημερινά υπερβαίνουν εαυτόν, είναι σίγουρο ότι θα πετύχουμε. Προβλήματα υπάρχουν πολλά και αναλαμβάνοντας ίσως βρούμε ακόμα περισσότερα. Τα κοιτάμε κατάματα και τα λύνουμε.