Χιλιάδες οργισμένοι άνθρωποι στο κέντρο της Αθήνας διαδηλώνουν για το έγκλημα στα Τέμπη

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να ζητήσουν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Οι διαδηλωτές έχουν αναρτήσει δεκάδες πανό, ενώ σημαίες από εργατικά σωματεία, συνδικάτα και συλλόγους ανεμίζουν. Μαθητές και φοιτητές κρατούν μαύρα μπαλόνια και φωνάζουν «Ποτέ ξανά!».

«Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», φωνάζουν, ενώ ακούγεται συνεχώς το σύνθημα: “Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασες ποτέ εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ”.

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε στις 12:30, την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Το πανό των Φοιτητικών Συλλόγων που θρηνούν δεκάδες νέους που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη
Το πανό των Φοιτητικών Συλλόγων που θρηνούν δεκάδες νέους που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη

Ακινητοποιημένα είναι σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα και προαστιακός. Για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών, οι συρμοί του μετρό θα κινηθούν 12 με 6 το απόγευμα. Ηλεκτρικός και τραμ θα κυκλοφορήσουν 11 με 5.

Με εντολή της αστυνομίας πάντως οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παραμείνουν κλειστοί.

Στην σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή, που θα πραγματοποιήσουν συνδικάτα και εργατικά κέντρα.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Δεμένα και τα πλοία στα λιμάνια. 

Τη στήριξή της στην πανεργατική απεργία εξέφρασε η ΓΣΕΕ, και προανήγγειλε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για το προσεχές χρονικό διάστημα.