Τι “παίζει” με τα γυαλιά ηλίου και το σχήμα του προσώπου – Τα κριτήρια για σωστές επιλογές

Έχει συμβεί σε όλους μας να ξεχωρίσουμε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που μας ενθουσίασε, αλλά όταν το δοκιμάσαμε μας έπιασε απογοήτευση. Ο λόγος είναι απλός: δεν ταιριάζουν όλα σε όλους.

Τα γυαλιά ηλίου ή και τα αναγκαία που διορθώνουν την όραση, όπως κάθε αξεσουάρ που πλαισιώνει το πρόσωπο, έχουν τους κανόνες τους, που εδράζονται στο σχήμα, το χρώμα της επιδερμίδας και τα χαρακτηριστικά που έχει υπερτονισμένα ο καθένας μας.

Έτσι για παράδειγμα ένα στρογγυλό πρόσωπο χρειάζεται γυαλιά τύπου wayfarer που «μεγαλώνουν» τις γωνίες του προσώπου και κάνουν το πιγούνι να φαίνεται πιο μικρό. Πιο συγκεκριμένα, κάθε σχέδιο με έντονες γωνίες και ορθογώνιο σκελετό είναι ιδανικό.

Αντίθετα, το μακρόστενο πρόσωπο, χρειάζεται ένα σκελετό που θα «μετριάσει» λίγο το μάκρος του, δηλαδή στρογγυλό κατά προτίμηση. Προσοχή όμως! Το φάρδος του σκελετού δεν πρέπει να ξεπερνά το πρόσωπο.

Το «πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς» είναι εκείνο που διαθέτει έντονα ζυγωματικά στα μάγουλα και φαρδύ μέτωπο, που απαιτούν γυαλιά σε σχήμα “cat eye”. Τα συγκεκριμένα θα χαρίσουν τη ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου σαγονιού και παράλληλα, θα περιορίσουν το μέτωπο.

Τετράγωνο πρόσωπο: Για να περιορίσετε την «αυστηρότητα» του πρόσωπου σας, χρειάζεστε γυαλιά με στρογγυλό σχήμα. Καλό είναι, δηλαδή, να αγοράσετε γυαλιά με οβάλ σκελετό ή ένα άλλο σχέδιο με στρογγυλεμένες άκρες.

Οβάλ πρόσωπο: Εάν έχετε οβάλ πρόσωπο, είστε από τους τυχερούς, καθώς σας πηγαίνουν σχεδόν τα πάντα! Βέβαια, η τέλεια πρόταση βρίσκεται στα υπερμεγέθη γυαλιά που θα χαρίσουν πλάτος στο οβάλ πρόσωπό σας.