Τα “λουκούμια μες στο βάζο” έρχονται στη Νέα Ιωνία – Παράσταση για την Μικρά Ασία

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προσφέρουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Τα λουκούμια μες στο βάζο», την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:30 στο Παναιτώλιο, στην Αλσούπολη, με ελεύθερη είσοδο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα έργο της Ειρήνης Φ. Κουτσαύτη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Ευταξόπουλου και με τη συμμετοχή της ηθοποιού Μαίρης Ιγγλέση, σε μια διαφορετική, ξεχωριστή μαρτυρία, όπως δεν έχουμε δει ξανά τη Σμύρνη μέσα από τα μάτια μιας γνήσιας Σμυρνιάς στην Ελλάδα του σήμερα!

Η γνωστή ηθοποιός αναλαμβάνει το ρόλο της Μικρασιάτισσας Δέσποινας, μιας γυναίκας που έχει ζήσει πολλά στη ζωή της, έχει στερηθεί, έχει πεισμώσει, έχει ερωτευθεί. Έχει αντέξει και δεν το βάζει κάτω! Θυμάται, τραγουδά, χορεύει και μας παρασύρει σε ένα παιχνίδι μνήμης, χαράς, γέλιου και συγκίνησης.

Η Δέσποινα παρομοιάζει τη ζωή και τις εμπειρίες της με τη γλύκα και τη θύμηση ενός λουκουμιού. “Σαν την αγκαλιά της μάνας είναι το λουκούμι, που όσο την έχεις δε σου αρκεί κι όταν την χάσεις σε εκείνη ψάχνεις να κρυφτείς”, λέει η ίδια… Με τον τρόπο της, εκμαιεύει ό,τι υπάρχει βαθιά ριζωμένο στη μνήμη και στην καρδιά μας!  Τη Μαίρη Ιγγλέση συνοδεύουν στη σκηνή ο Τάσος Μπίμης, η Βίκυ Πάστρα και στη ζωντανή μουσική (σαντούρι) η Χριστίνα Κουκή και η Πέννυ Γεωργοπούλου. Τα σκηνικά είναι του Αλέξανδρου Πιεχόβιακ τα κοστούμια της Πέννυς Αμπλά και οι  φωτισμοί του Αντώνη Παναγιωτόπουλου.