Στέφανος Βούρος: Γιατί σαρώνει στο Tik Tok ο γιος του γνωστού ηθοποιού και Δημάρχου

Ο Στέφανος Βούρος είναι ο μεγαλύτερος γιος του Γιάννη Βούρου και της Νταίζης Σεμπεκοπούλου.

Εργάζεται ως κειμενογράφος και το τελευταίο διάστημα έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής μέσα από το Tik Tok. Μέσα από τα βίντεό του περνά σημαντικά μηνύματα χρησιμοποιώντας τη φαντασία και το χιούμορ του, ενώ αναφέρεται χωρίς ίχνος κόμπλεξ στο γεγονός ότι δεν έχει δάχτυλα.

Ο Στέφανος Βούρος γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα τόσο στα άνω, όσο και στα κάτω άκρα. Αυτό, ωστόσο, δε στάθηκε ποτέ εμπόδιο στο να κάνει όλα όσα αγαπά και ονειρεύεται, ζώντας μια απολύτως φυσιολογική ζωή.

Τον Δεκέμβριο του 2015, ο Γιάννης Βούρος σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σε πρωινή εκπομπή, είχε μιλήσει για το γιο του, Στέφανο που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα.

Όταν φέραμε στον κόσμο τον Στέφανο, μία εφημερίδα έγραφε ότι “Ο Γιάννης Βούρος έφερε στον κόσμο ένα τερατόμορφο πλάσμα”. Πήρα λοιπόν τον Στέφανο και τον πήγα στα γραφεία της συγκεκριμένης εφημερίδας. Ο Στέφανος ήταν ένα κουκλί, ένας ξανθός άγγελος. Τον πήρα από το χέρι λοιπόν, βρήκα αυτούς που έγραψαν το δημοσίευμα και τους είπα “Αυτό είναι το τερατόμορφο πλάσμα που λέγατε”« είχε πει ο Γιάννης Βούρος.

«Αυτό που μου είχαν πει οι γονείς μου όταν ήμουν ακόμα μικρός, ήταν ότι “οκ, γεννήθηκες έτσι, αλλά από εδώ και πέρα είναι δικό σου θέμα το αν θα το κουβαλήσεις ως βάρος στη ζωή σου και θα κάτσεις σε μια γωνιά και ο κόσμος θα σε λυπάται ή αν το βγάλεις προς τα έξω ως κάτι θετικό και θα γίνεις παράδειγμα προς μίμηση”. Οπότε, σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να γίνει στόχος λύπησης. Είναι αυτό που λέμε, ότι όπως συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου, έτσι θα σου συμπεριφέρονται και οι άλλοι».

Η αναπηρία του δε στάθηκε εμπόδιο ούτε στις φιλικές αλλά ούτε και στις ερωτικές σχέσεις. Σε αυτό ίσως οφείλεται, όπως έχει ο ίδιος πει, το γεγονός πως ποτέ δεν κρύφτηκε ούτε λυπήθηκε τον εαυτό του με αποτέλεσμα να μην τον λυπούνται ούτε οι άλλοι.

«Δεν είχα ποτέ πρόβλημα να προσεγγίσω γυναίκες που μου άρεσαν, ωστόσο καμία δεν μου είπε ότι με απορρίπτει λόγω δαχτύλων. Από μικρός ήθελα οικογένεια, αλλά πρέπει πρώτα να βρω μια κοπέλα» είχε δηλώσει στο Mega. «Από τη στιγμή που αισθάνομαι ως ίσος προς ίσο, ο άλλος το εκλαμβάνει και μου φέρεται αντίστοιχα. Πάντα είχα φίλους και πάντα με τις κοπέλες τα πήγαινα ιδιαίτερα καλά. Δεν έχω κανένα παράπονο!» .

Δίνει φωνή μέσω του Σ.Κ.Ε.Π σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες νέων
Ο Στέφανος Βούρος, έχει ασχοληθεί και με τον Σ.Κ.Ε.Π (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε το 2008, στην Αθήνα, για να δώσει φωνή και βήμα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες νέων και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει όσους δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Ως κεντρικό άξονα έχει την καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων με αναπηρίες μέσω της ευαισθητοποίησης, συνύπαρξης και κοινωνικοποίησης με τον γενικό πληθυσμό. Οι στόχοι του είναι η εξοικείωση με την εικόνα της αναπηρίας, μέσω της ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης των μαθητών γενικής εκπαίδευσης, η αλλαγή νοοτροπίας του γενικού πληθυσμού, ταυτόχρονα με τη δημιουργία αντανακλαστικών και αντιλήψεων κοινωνικής ευθύνης, αλλά και η κοινωνικοποίηση των νέων με αναπηρίες.

Τα βίντεό του στο Tik Tok συγκεντρώνουν χιλιάδες views, ενώ περνούν σημαντικά κοινωνικά μηνύματα.

«Μέσα από το TikTok προσπαθώ να βοηθάω άτομα με αναπηρία, το ξεκίνησα μέσα στην καραντίνα αρχικά για πλάκα» είχε πει ο Στέφανος Βούρος στην εκπομπή “Mega Καλημέρα”.