Έξυπνη Πόλη η Κηφισιά: Προχωρά η ψηφιοποίηση των αρχείων του Δήμου

Σε Έξυπνη Πόλη μετασχηματίζεται ταχύτατα η Κηφισιά. Στον Δήμο Κηφισιάς, μετά την ψηφιοποίηση της Νομικής Υπηρεσίας,  με εντατικούς ρυθμούς προχωρά και η ψηφιοποίηση αρχείων των Οικονομικών Υπηρεσιών που αφορούν στην έκδοση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).

150.000 σελίδες που αποτελούν τα περιεχόμενα  των φακέλων της Νομικής Υπηρεσίας είναι σε ηλεκτρονική μορφή ενώ μέσα στους επόμενους μήνες και 400.000 σελίδες που αποτελούν τα στοιχεία για την έκδοση του ΤΑΠ από τις Οικονομικές Υπηρεσίες θα είναι ψηφιοποιημένα. Μέσω προτάσεων του Δήμου σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα θα προχωρήσει και η ψηφιοποίηση των φακέλων της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Δόμησης.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μαζί με τους συνεργάτες του και τις υπηρεσίες για την νέα ψηφιακή εποχή συμμετέχουν στην μεγάλη εθνική προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη δημιουργία Smart cities.

Μεταξύ άλλων στον Δήμο Κηφισιάς λειτουργούν πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Πληρωμών και Συνοικιακών Συνελεύσεων με δυνατότητα διεξαγωγής Δημοψηφισμάτων, πρόγραμμα καταγραφής καυσίμων για την ορθολογική διαχείρισή τους, πληροφοριακό σύστημα για τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, ειδικές εφαρμογές για την ηλεκτρονική επικοινωνία και εξυπηρέτηση των πολιτών ενώ παράλληλα έχουν αναπτυχθεί και 53 ψηφιακές εφαρμογές.

Μεγάλα βήματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό θα γίνουν μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Ψηφιακός μετασχηματισμός των ΟΤΑ» για έργα και δράσεις για τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με ποσό ύψους 1.990.000,00€ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τα ψηφιακά έργα τα οποία υποβάλει ο Δήμος Κηφισιάς αφορούν στο σύνολο της λειτουργίας  της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης και στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επαγγελματιών σε τομείς όπως: βιώσιμη μετακίνηση (έξυπνες διαβάσεις ΑμεΑ κλπ), εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των δημοτικών κτηρίων, προστασία από κυβερνοεπιθέσεις,  τηλεϊατρική, συστήματα έξυπνης άρδευσης, διαχείριση ηλεκτρονικού εισιτηρίου και διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας και της  ενίσχυσης  των ψηφιακών υποδομών μέσω κεντρικής πλατφόρμας συγκέντρωσης και λειτουργίας όλων των ψηφιακών υποδομών του Δήμου Κηφισιάς.