Πρωτάθλημα Μπάσκετ: Ντέρμπι αιωνίων με το “καλημέρα σας” έβγαλε η κληρωτίδα

Νωρίς νωρίς έβγαλε η κληρωτίδα το πρώτο μεγάλο ντέρμπι στο νέο πρωτάθλημα μπάσκετ. Οι διαδοχικές αναμετρήσεις μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού γίνονται στη φάση των πλέι οφ όπου κρίνεται ο τίτλος, αλλά τώρα δεν θα χρειαστεί να περάσουν τόσοι μήνες για να ζήσουν οι οπαδοί τους τόσες μαζεμένες συγκινήσεις.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο «αιωνίων» αντιπάλων στο πρωτάθλημα θα γίνει στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική, σε μια ημερομηνία που θα οριστεί ανάμεσα στις 28 με 30 Οκτωβρίου, μόνο που δεν θα είναι η πρώτη της περιόδου.

Πλην εξαιρετικού απροόπτου, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα βρεθούν άλλες δύο φορές αντίπαλοι πριν από τη μονομαχία τους στο πρωτάθλημα, καθώς είναι πιθανό να αναμετρηθούν στον τελικό του Σούπερ Καπ στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ λίγες μέρες αργότερα, στις 6 Οκτωβρίου, θα βρεθούν αντιμέτωποι στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας! Θα παίξουν, δηλαδή, τρεις φορές σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις σε έναν μήνα από 30/9 μέχρι 28-30/10, σε μια συνθήκη που παραπέμπει περισσότερο στο τέλος μιας περιόδου παρά στην αρχή της!

Σ’ αυτή τη σειρά των αγώνων, γηπεδούχος στο ματς της Ευρωλίγκας θα είναι ο Παναθηναϊκός και στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, ενώ εάν βρεθούν αντίπαλοι και στον τελικό του Σούπερ Καπ, που είναι και το πιθανότερο σενάριο με βάση τη λογική, η αναμέτρηση αυτή θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη Ρόδο.