e-neaionia

Πορεία διαμαρτυρίας στη Νέα Ιωνία για την ακρίβεια (εικόνες)

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Ιωνία

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Σημηριώτη της Νέας Ιωνίας για να διαμαρτυρηθεί για την άνοδο των τιμών και την ακρίβεια που συρρικνώνει τα εισοδήματα των νοικοκυριών. Εργαζόμενοι, νέοι και νέες, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν την Τρίτη 12 Απριλίου στην πλατεία Σημηριώτη, στη Νέα Ιωνία, για να διατρανώσουν την αντίδρασή τους στην ακρίβεια.

Την διαμαρτυρία οργάνωσαν εκπρόσωποι συλλόγων και τοπικών φορέων της Νέας Ιωνίας και στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου.

Όλοι οι ομιλητές – εκπρόσωποι φορέων και σωματείων υπογράμμισαν την δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, εξαιτίας των ανατιμήσεων σε βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, από τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, τις αυξημένες τιμές των ενοικίων, τις εξωφρενικές τιμές στα καύσιμα κ.α.

Προηγήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας

Νωρίτερα το απόγευμα είχε προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας των φορέων με τη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας , όπου και τέθηκαν τα αιτήματα της κινητοποίησης μερικά εκ των οποίων ήταν ευθύνη της Δημοτικής αρχής, όπως:

  • η μείωση των Δημοτικών τελών κατά 30%,
  • η κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς,
  • η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών σε περιοχές όπως η Καλογρέζα που δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα οι γονείς να καταφεύγουν στους ιδιωτικούς,
  • η έκτακτη επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές,
  • ο Δήμος να πάρει την ευθύνη να μη μείνει κανένα σπίτι στην Νέα Ιωνία χωρίς ρεύμα λόγω της κατάσταση που επικρατεί.

Πορεία στους δρόμους της Νέας Ιωνίας

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών και ομιλίες στην πλατεία Σημηριώτη της Νέας Ιωνίας.