Πιάστηκαν στα πράσα στη Λυκόβρυση με 300 κιλά κλεμμένα καλώδια για τον χαλκό

Επεισοδιακή καταδίωξη σε Μαρούσι, Λυκόβρυση και Άνω Λιόσια για σπείρα που είχε κλέψει 300 κιλά καλώδια για να αφαιρέσει το χαλκό. Ένας τυχαίος έλεγχος των Αστυνομικών δυνάμεων κινητοποίησε τους δράστες και δοκίμασαν να διαφύγουν προς δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο στην Αττική Οδό, όταν δύο ύποπτα οχήματα με τρεις άνδρες αρνήθηκαν να σταματήσουν σε σήμα αστυνομικών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Όπως αποκαλύφθηκε, μετέφεραν 300 κιλά καλώδια που μόλις είχαν κλέψει για τον χαλκό που περιέχουν!

Συνολικά συνελήφθησαν τρία άτομα, ένας 21χρονος Έλληνας και δύο 27χρονοι αλλοδαποί, για απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων και κλοπή κατά συναυτουργία.

Όλα ξεκίνησαν όταν άνδρες της ΟΠΚΕ εντόπισαν στην περιοχή του Αμαρουσίου δύο αυτοκίνητα, με δύο επιβαίνοντες έκαστο, τους οποίους έκριναν ύποπτους και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Στη θέα των αστυνομικών οι οδηγοί των αυτοκινήτων ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν και οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν, καλώντας τους διαρκώς να ακινητοποιήσουν τα οχήματα.

Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους τα οχήματα κινήθηκαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Το ένα αυτοκίνητο εξήλθε από την Αττική Οδό και ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Λυκόβρυσης.

Οι επιβαίνοντες του ακινητοποιημένου οχήματος εξήλθαν και τράπηκαν σε φυγή πεζή και οι αστυνομικοί κατάφεραν, έπειτα από πεζή καταδίωξη που ακολούθησε, να ακινητοποιήσουν τον 21χρονο οδηγό του οχήματος, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του αντιστάθηκε σθεναρά, χτυπώντας και τραυματίζοντας έναν από τους αστυνομικούς.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος καλωδίων που περιείχαν χαλκό περίπου 300 κιλών, πλήθος εργαλείων και 2 ζευγάρια γάντια.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης σχετικά με το δεύτερο αυτοκίνητο, για το οποίο δόθηκαν αναζητήσεις σε όλους τους σταθμούς.

Τελικά, το όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στην περιοχή των Άνω Λιοσίων και αφού ακινητοποίησαν τους δύο 27χρονους αλλοδαπούς που επέβαιναν, τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου που είχε οδηγηθεί νωρίτερα και ο 21χρονος.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, τα καλώδια είχαν αφαιρεθεί απογευματινές ώρες της 10-3-1023 και πρωινές ώρες της 11-3-2023 από εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του ατόμου που διέφυγε.

Πηγή: iefimerida.gr