Περίπου 2 εκατομμύρια εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν – Ξαναγεμίζει η Αθήνα

Πολλοί είναι οι εκδρομείς του Πάσχα που αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα, με την κίνηση να κορυφώνεται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, από νωρίς το πρωί έκαναν την αρχή κάποιοι εκδρομείς του Πάσχα -για να αποφύγουν την κίνηση- και επιστρέφουν με τα οχήματα τους από την ύπαιθρο. Η κίνηση στα διόδια αυτή τη στιγμή είναι χαμηλή, όμως από την 1 το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα μέχρι και τις 7 το απόγευμα αναμένεται να σημειωθεί μποτιλιάρισμα στις κεντρικές αρτηρίες της χώρας, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που θα επιστρέψουν και αύριο (18/4

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περίπου 170.000 οχήματα με 2-3 επιβαίνοντες έφυγαν την Μ. Πέμπτη, την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο, από τα διόδια της Ελευσίνας με κατεύθυνση προς Κόρινθο και συνολικά μαζί με τα διόδια των Αθηνών, υπολογίζεται ότι έφυγαν μόνο αυτό το τριήμερο, 300.000 οχήματα από το Λεκανοπέδιο. Μαζί με τα πλοία και τα ΚΤΕΛ υπολογίζεται ότι έφυγαν περίπου 1,5 με 2 εκ. Αθηναίοι για την έξοδο του Πάσχα. Η φετινή έξοδος σημείωσε 5% αύξηση σε σχέση με το 2022 και 10% σε σχέση με το 2019, ενώ θυμίζει εποχές πριν το 2010, όσων αφορά τον αριθμό των εκδρομέων που μετακινήθηκαν προς την ύπαιθρο.

Πάσχα: Μετά το μεσημέρι η μεγάλη επιστροφή
Μιλώντας στο OPEN, ο συγκοινωνιολόγος της Ολυμπίας Οδού, Γ. Χανδάνος, τόνισε ότι μετά το μεσημέρι αναμένεται η επιστροφή του κύριου όγκου των εκδρομέων. Το τμήμα από τον Ισθμό, μέχρι την Ελευσίνα, θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο από οχήματα, όπως και το τμήμα της Ολυμπίας Οδού, που δέχεται την κυκλοφορία από την Κορίνθου-Πατρών και από τον Μορέα.

Δεν είναι πάντως ελληνικό το φαινόμενο, με τις ουρές χιλιομέτρων που δημιουργούνται από την επιστροφή των εκδρομέων, τόνισε ο κ. Χανδάνος, καθώς σημειώνεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, τις ημέρες των γιορτών.

Το νούμερο των 170.000 οχημάτων που εξήλθαν από την Ελευσίνα το τριήμερο της Μ. Πέμπτης μέχρι το Μ. Σάββατο, είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός και θυμίζει εποχές προ κορωνοϊού, τόνισε ο συγκοινωνιολόγος στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Παρά τον μεγάλο όγκο των οχημάτων που κινούνταν στις κεντρικές αρτηρίες, δεν σημειώθηκε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς η κυκλοφορία συνεχιζόταν σε κανονικούς ρυθμούς για την εποχή, τόνισε ο κ. Χανδάνος.

Πηγή