Πέντε νέα βιβλία για …ανθρώπους που διαβάζουν στην παραλία – Τίτλοι και ευπώλητα

Τα βιβλία που είναι ακουμπισμένα στην πετσέτα ή τη σεζλόνγκ είναι αγαπημένη εικόνα και συνήθεια για πολλούς. Το καλοκαιράκι μπορεί να κωλυσιεργεί λιγάκι αλλά είναι πολύ κοντά και τα … εφόδια διαβάσματος χρειάζονται.

Προτείνουμε πέντε τίτλους από τη νέα εκδοτική σοδειά που ταιριάζουν όμορφα με τις συνήθειες της ανάγνωσης στην παραλία

Πέντε νέα βιβλία για ...ανθρώπους που διαβάζουν στην παραλία

«Selfie … Είσαι και Φαίνεσαι!»

Αλέκα Ζωγράφου

Εκδόσεις: Χάρτινη πόλη

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Πόσες πιθανότητες έχεις σε κάποιες από τις σελίδες του βιβλίου που κρατάς να βρεις εσένα, τις σκέψεις σου ή ανομολόγητα μυστικά σου; Πίστεψέ με, πολλές! Πόσες φορές μπήκες στον πειρασμό να ανεβάσεις την τέλεια selfie, έστω και αν χρειάστηκε να την περάσεις από χίλια φίλτρα; Έλα, παραδέξου το! Πότε ήταν η τελευταία φορά που έμεινες κολλημένη σε μια ανάρτηση, μετρώντας τα like;

Η Μαρίκα, ή Μαρικάκι ή Μαριλού, πιστεύει ότι η ζωή τής ανήκει. Μόνο που της λείπει το σχέδιο, η εμπειρία, το θάρρος και η αυτοεκτίμηση. Τα βάζει με τις καμπύλες της και τα παραπανίσια κιλά της, παίζει με την υγεία της, κάνει λάθος επιλογές, αλλά στο τέλος μαθαίνει να επιβιώνει εκτός θερμοκοιτίδας και να βαδίζει με θάρρος. Χάνει αλλά δεν χάνεται. Τολμά, ακόμα κι αν πέφτει. Σηκώνεται και συνεχίζει να κυνηγάει τα όνειρά της.

Συνειδητοποιεί ότι η αληθινή ζωή βρίσκεται έξω και μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πως τελικά μπορούμε να είμαστε οι επιλογές μας. Και, όταν αποφασίζει να ζήσει χωρίς φίλτρα, στις φωτογραφίες της και στην καθημερινότητά της, τότε είναι που συναντά τον έρωτα… Λοιπόν, τι ώρα αρχίζουν τα θαύματα; Ρώτα το Μαρικάκι. Αυτή ξέρει! Όταν οι δείκτες στο ρολόι δείξουν Ζωή ακριβώς! Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με βασικό συστατικό το χιούμορ, αλλά και το «δηλητήριο» στη σωστή δόση.

Πέντε νέα βιβλία για ...ανθρώπους που διαβάζουν στην παραλία

«Εργαζόμενο αγόρι»

Λένα Διβάνη

Εκδόσεις: Πατάκη

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν ο κόσμος ανάποδα; Πώς θα ζούσαμε αν αντί για την πατριαρχία μάς άλλαζε τα φώτα η μητριαρχία; Πώς θα ένιωθαν οι άντρες αν οι γυναίκες είχαν την εξουσία αφήνοντάς τους να παλεύουν με τα οικιακά, τα παιδιά και τα μπότοξ;

Σ’ έναν τέτοιο κόσμο, ο Χάρης, ένα όμορφο δεκαοχτάχρονο αγόρι από την Κρήτη, το σκάει νύχτα από το χωριό του γιατί δε θέλει να παντρευτεί την πλούσια σαραντάρα βουλευτίνα που του προξένευε η μάνα του. Το δικό του όνειρο είναι να γίνει ένα ανεξάρτητο, εργαζόμενο αγόρι στην Αθήνα. Θα μπορέσει να επιβιώσει όμως στη μεγαλούπολη όπου τα ωραία, νεαρά αρσενικά είναι απλώς αντικείμενα πόθου; Πώς θα αποκρούσει τις σεξουαλικές επιθέσεις της αδίστακτης διευθύντριάς του; Πώς θα ξεμπλέξει από τις επαγγελματικές ίντριγκες, τις προδοσίες και τα βρόμικα κόλπα του κόσμου των γυναικών;

Το «Εργαζόμενο αγόρι» είναι μια κωμωδία γεμάτη δράματα.

Πέντε νέα βιβλία για ...ανθρώπους που διαβάζουν στην παραλία

«Άνθρωποι που διαβάζουν στην παραλία»

Emily Henry

Εκδόσεις: Διόπτρα

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ένα καλοκαίρι, δύο συγγραφείς χωρίς έμπνευση και ένα στοίχημα που θα τους κάνει να αναθεωρήσουν όλα όσα θεωρούσαν δεδομένα.
Μια συγγραφέας ρομαντικών βιβλίων που δεν πιστεύει πια στην αγάπη και ένας βραβευμένος συγγραφέας υψηλής λογοτεχνίας θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον χειρότερό τους εφιάλτη: την έλλειψη έμπνευσης!

Ο Ογκάστους Έβερετ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της γενιάς του.
Τα βιβλία της Τζένιουαρι Άντριους βρίσκονται στην κορυφή των best sellers.
Όσο εκείνη γράφει με δεξιοτεχνία για ευτυχισμένους έρωτες, εκείνος σκοτώνει όλους τους κεντρικούς χαρακτήρες σε μια σκηνή! Είναι αντικειμενικά τα άκρως αντίθετα!

Για την ακρίβεια, το μόνο κοινό τους είναι ότι θα μένουν σε γειτονικά παραλιακά σπίτια για τους επόμενους τρεις μήνες: άφραγκοι, χωρίς να μπορούν να βρουν έμπνευση για το επόμενό τους βιβλίο, με τις προθε­σμίες των εκδοτών να πλησιάζουν…

Πέντε νέα βιβλία για ...ανθρώπους που διαβάζουν στην παραλία

«Νοματαίος», του Βασίλη Κουνέλη, από τις εκδόσεις Μετρονόμος (επανακυκλοφορία)

Μέσα του Αυγούστου του 1978 και το γεγονός της αγοράς οικογενειακού αυτοκινήτου γίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα μιας ξέφρενης πορείας για τον νεαρό πρωταγωνιστή Θοδωρή Μπαντουβάκη. Το οικογενειακό ταξίδι ξεκινά από το Χαλάνδρι με προορισμό την πατρογονική αρκαδική Παψολύπη, πυροδοτώντας μαζί με την περιδιάβαση και την αφήγηση σημαντικών ιστορικών στιγμών. Η γιαγιά του ήρωα Γιαννού περιμένει, μοιρολογώντας μόνη στα δικά της σκοτάδια, την άφιξη της οικογένειας στο χωριό. Ο ξαφνικός έρωτας του νεαρού πρωταγωνιστή με την Βάσω αναζητά τον δικό του ζωτικό χώρο.

Τα κομματικά γραφεία συντηρούν την ελπίδα ενός καλύτερου κόσμου, γίνονται απάγκιο των οικογενειακών συγκρούσεων, μα και πρόσκαιρο άσυλο μιας ελευθερίας που αχνοφαίνεται για πρώτη φορά στον εφηβικό ορίζοντα του πρωταγωνιστή.

Μια λαϊκή γειτονιά με τα μικρά πάθη και τις συνήθειες των γειτόνων, ο συνταγματάρχης θείος Λέων με την απολυταρχικότητα του κόσμου του, μια Ραφήνα του εξωτισμού μα και της κατήχησης, ένα ξεχαρβαλωμένο καπηλειό στου Γκύζη, ένα επεισοδιακό βράδυ στου Τσιτσάνη, το φεστιβάλ στην Νέα Σμύρνη κι ένας ξαφνικός θάνατος στην Παψολύπη δεν αφήνουν τον πρωταγωνιστή σε χλωρό κλαρί…
Οι νόρμες όμως της οικογένειας και του σχολείου αμύνονται σθεναρά του πατρίου εδάφους, έτσι που η επιγενόμενη σύγκρουση και επανάσταση του ήρωα μοιάζει αναπόφευκτη…

Πέντε νέα βιβλία για ...ανθρώπους που διαβάζουν στην παραλία

“Μυθιστόρημα με κλειδί” του Χρήστου Μαρκογιαννάκη (εκδόσεις Μίνωας)

Το βιβλίο κυκλοφορεί και στα γαλλικά με τον τίτλο Qui a tué Lucy Davis? (Éditions Plon, 2022) και περιστρέφεται γύρω από τη δολοφονία μιας νεαρής δημοσιογράφου στη Νήσο, ένα ειδυλλιακό ψαρονήσι, το οποίο έχει μετατραπεί σε προορισμό του διεθνούς τζετ σετ.

Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου περνάει εκεί την άδειά του, όταν κατά τη διάρκεια ενός πάρτι η Λούσι Ντέιβις, μια νεαρή Αγγλίδα δημοσιογράφος, βρίσκεται δολοφονημένη στην αποθήκη της οικοδέσποινας. Με το νησί αποκλεισμένο από τον άνεμο, ο Μάρκου ψάχνει το κίνητρο και τον δράστη στα μυστικά, τα ψέματα και τα κουτσομπολιά του «κλειστού κύκλου της Νήσου» και σε ένα μυθιστόρημα με κλειδί που έγραφε το θύμα.