Πέθανε ο Νίκος Ξανθόπουλος, το “παιδί του λαού” από τη Νέα Ιωνία

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, το «παιδί του λαού», ο αγαπημένος ηθοποιός, Νίκος Ξανθόπουλος, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία.

Δημοφιλής ηθοποιός κυρίως στη δεκαετία του ’60 και του ’70, που πρωταγωνίστησε σε πολλές δραματικές ταινίες, ενσαρκώνοντας ρόλους του έντιμου, φτωχού και καλού ήρωα, που τελικά δικαιώνεται.

Τον τελευταίο καιρό ο σπουδαίος ηθοποιός νοσηλευόταν στην εντατική λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Διαβάστε το αφιέρωμα στο Νίκο Ξανθόπουλο της Ράνιας Ραφτοπούλου

Η τελευταία του επιθυμία, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, αφορούσε την ταφή του. Συγκεκριμένα, είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής που έχει ο ίδιος χτίσει στο κτήμα του στην Παιανία.

Πέθανε ο Νίκος Ξανθόπουλος, το "παιδί του λαού" από τη Νέα Ιωνία

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να συμβεί. Ο νόμος δεν το επιτρέπει και για να γίνει χρειάζονται ειδικές άδειες από τη μητρόπολη της περιοχής και τον δήμο. Επίσης, η κλονισμένη υγεία της Εριφύλης, της πολυαγαπημένης του συζύγου, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την ταφή του Νίκου Ξανθόπουλου στο σπίτι του.

Γι’ αυτό, η οικογένεια σκέφτεται και το ενδεχόμενο της αποτέφρωσης. Αυτό θα γίνει γνωστό αύριο Τρίτη (24.1.2023), την ημέρα της πολιτικής κηδείας του Νίκου Ξανθόπουλου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.