Η δεύτερη γενιά του Οίκου Minas, του κορυφαίου σχεδιαστή, που ξεκίνησε από τη Νέα Ιωνία και κατέκτησε κάθε “Μέκκα” υψηλής αισθητικής και design, έδειξε την δυναμική της σε μία γιορτή δημιουργίας και σύγχρονης Τέχνης.
Οι δύο γιοί του Μηνά Σπυρίδη, ο Προμηθέας και ο Αρίωνας με τη δημιουργική τους ομάδα, πάντρεψαν Τέχνες, design, κουλτούρες και Πολιτισμούς και έφτιαξαν μία μοναδική βραδιά υψηλής αισθητικής στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά.
Τη νύχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου ο Οίκος Minas έστησε μία γιορτή δημιουργικότητας, σχεδιασμών, σύγχρονων τάσεων, μουσικής, γκράφιτι και skate. Μια βραδιά που αφηγήθηκε την ιστορία του οίκου Minas, μία ιστορία σαν παραμύθι, γεμάτη πρωτιές, λάμψη και αληθινή κουλτούρα.
Διαβάστε επίσης: Ο Minas της Νέας Ιωνίας και οι Rolling Stones – Μία ιστορία γεμάτη design, δημιουργία και λάμψη
Οι αποκαλύψεις της γιορτής του Οίκου Minas σηματοδότησαν συνεργασίες με νέους καλλιτέχνες, αλλά και μια ειδική street culture συλλογή – σαν απάντηση στο κύμα νέων που τα τελευταία χρόνια επιθυμεί διακαώς ένα ή και περισσότερα κομμάτια με τη γνήσια υπογραφή Minas.
Η βραδιά είχε έντονο το στοιχείο της εποχής: η Τέχνη στο δρόμο, στην καθημερινότητα, ως στάση ζωής! Στα 2.500 τ.μ. της Πέτρινης Αποθήκης του ΟΛΠ, ο Προμηθέας και ο Αρίωνας, οι γιοι και συνεχιστές του έργου του Μηνά, ένωσαν μορφές τέχνης και ανθρώπους, μέσα από μια καμπάνια που υπέγραψε ο Costas Coutayar.
Παράλληλα, 12 καλλιτέχνες παρουσίασαν έργα, εμπνευσμένα από την ταυτότητα Minas μέσα από την street art. Υπέροχα skateboard, επιτόπια γκράφιτι, φωτογραφίσεις μοντέλων με κοσμήματα του διάσημου Οίκου κι ένα υπέροχο γλυπτό που σχεδίασε ο Μηνάς Σπυρίδης, ως φυσική συνέχεια του σχεδιαστικού αυτού κόσμου. Το έργο είναι 2,60 μέτρα άνοιγμα και 2,10 ύψος, από ανοξείδωτο ατσάλι και δέσποζε στο κέντρο της Πέτρινης Αποθήκης του ΟΛΠ βυθισμένο πάνω σε μαύρο μάρμαρο, που δίνει την αίσθηση του νερού.
Κι εκεί, ενώπιον των εκλεκτών της showbiz που έδωσαν το “παρόν”, των επισκεπτών που έσπευσαν να αποκτήσουν κοσμήματα του γνωστού Οίκου και των Φίλων της Τέχνης που απολάμβαναν αυτή τη σπάνιας αισθητικής γιορτή, ο street painter Soteur έβαζε τη δική του πινελιά