Ο εγκέλαδος ταρακούνησε τη Νέα Ιωνία – Στο Ολυμπιακό Στάδιο το επίκεντρο

Ιδιαίτερα αισθητός και στη Νέα Ιωνία , όπως και σε όλα τα Βόρεια προάστια της Αττικής έγινε ο μεσημβρινός σεισμός στις 15.52 σήμερα.
Ο σεισμός με βάση την καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε μέγεθος 2,9 ρίχτερ και το επίκεντρο του εντοπίζεται 9 χλμ. ΒΑ των Αθηνών δηλαδή στην περιοχή του Αμαρουσίου. Σύμφωνα μάλιστα με την αναθεωρημένη ενημέρωση που εξέδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο πριν λίγο το εστιακό βάθος είναι 9.2 χιλιόμετρα και η τοποθεσία εντοπίζεται ακριβώς μέσα στο επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται μέσα στο βοηθητικό γήπεδο του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ)

Η δόνηση που ήταν σχεδόν επιφανειακή συνοδευόταν από δυνατή βοή που διήρκεσε μερικά δευτερόλεπτα.

To γεγονός ότι το επίκεντρο ήταν αρκετά κοντά στην επιφάνεια της γης ευθύνεται για την έντονη βουή και την δυνατή ταλάντωση στην περιοχή μας. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στις περιοχές της Νέας Ιωνίας, στο Νέο Ηράκλειο, το Μαρούσι, την Κηφισιά και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, η έντονη αισθητότητα του σεισμού αποδείεται στο επίκεντρο, που ήταν ουσιαστικά εντός του οικιστικού ιστού. Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ανησυχία, ο καθηγητής απάντησε ότι η παρατήρησή του έχει μόνο επιστημονικό ενδιαφέρον

Διαβάστε επίσης: