Οκτώ τραυματίες από βεγγαλικά και κροτίδες

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα βεγγαλικά και τις κροτίδες το βράδυ της Ανάστασης, σημαδεύοντας την εορταστική ατμόσφαιρα του Πάσχα.

Ειδικότερα, τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν από τις κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη» σε Σύμη, Αγκίστρι, Πύλο και Ρόδο.

Την ίδια ώρα, τέσσερις ενήλικοι άνδρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στο Λεωνίδιο στην προσπάθειά τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μεταξύ άλλων σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται από χθες (15/4) το βράδυ 27χρονος στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ο οποίος μεταφέρθηκε από το Λεωνίδιο. Ο 27χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και φέρει τραύματα στο λαιμό και στον τράχηλο από κροτίδα.

Ακρωτηριάστηκε 13χρονος στη Σύμη

Ένα επικίνδυνο παιχνίδι με κροτίδες μεταξύ ανηλίκων ήταν αυτό που προκάλεσε το ατύχημα και τον ακρωτηριασμό του ενός δακτύλου του 13χρονου αγοριού από τη Σύμη το βράδυ της Ανάστασης.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο 13χρονος βρισκόταν στο προαύλιο της Εκκλησίας και μόλις ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» ένας φίλος του πέταξε προς την πλευρά του μια κροτίδα με τον ανήλικο να προσπαθεί να την αποφύγει.

«Κι εμείς περιμένουμε να βγει από το Νοσοκομείο να μάθουμε τι ακριβώς έγινε. Μάλλον κάποιο άλλο παιδί πέταξε την κροτίδα πάνω του. Πήγε να την απομακρύνει για να μην τη φάει στο πρόσωπο και έτσι έσκασε στα χέρια του», λέει ο θείος του παιδιού και εξηγεί πως το παιδί νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού έχοντας χάσει το δάκτυλο του ενός χεριού του.

Για τη διακομιδή του 13χρονου στήθηκε μια επιχείρηση από αέρος και έτσι το παιδί μεταφέρθηκε αργά χθες τη νύχτα με ελικόπτερο από το Κέντρο Υγείας του νησιού στην Αθήνα.

Πώς έγινε το ατύχημα με τον 14χρονο στο Αγκίστρι

Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη νωρίς το πρωί ο 14χρονος ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι από κροτίδα το βράδυ της Ανάστασης στο Αγκίστρι και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Ο ανήλικος μαθητής μεταφέρθηκε με σκάφος του Λιμενικού αργά τη νύχτα στην Αθήνα καθώς το τραύμα που έφερε στο αριστερό του χέρι ήταν σοβαρό ενώ έφερε και εγκαύματα στα πλευρά του.

Όλα έγιναν ελάχιστα λεπτά αφότου ο ιερέας της Εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής, της Μητρόπολης του νησιού, έψαλε το «Χριστός Ανέστη».

Δεκάδες παιδιά απομακρύνθηκαν από το πλήθος των πιστών και ξεκίνησαν να ανάβουν βεγγαλικά και να ρίχνουν κροτίδες. Κάποια στιγμή, ο 14χρονος άναψε μια κροτίδα που είχε αγοράσει και αυτή έσκασε στο αριστερό του χέρι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Όπως λέει ο δήμαρχος του νησιού, οι κροτίδες άναψαν σε χώρο μακριά από τον Ιερό Ναό χωρίς να κινδύνευουν οι πιστοί που παρακολουθούσαν την αναστάσιμη λειτουργία.