Νέα Ιωνία: 225 εγκέφαλοι αυτοκινήτων κατασχέθηκαν – Πώς έκλεβαν πολυτελή SUV

Έκπληκτοι μπροστά στο θέαμα που αντίκρυσαν στη Νέα Ιωνία έμειναν οι αστυνομικοί, που έκαναν έρευνα σε σπίτι και κατάστημα επιχειρηματία, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως εγκέφαλος σπείρας που έκλεβε πολυτελή SUV. Στο κατάστημά του αλλά και σε χώρο φύλαξης στο γκαράζ του σπιτιού του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 225 εγκέφαλοι αυτοκινήτων.

Στη Νέα Ιωνία το ορμητήριο της σπείρας – Πώς δρούσε το κύκλωμα

Όπως είχε ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ. τον Ιανουάριο, η εγκληματική οργάνωση ξεκίνησε τη δραστηριότητά της τουλάχιστον προ διετίας.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της με τη χρήση ειδικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως διαγνωστικά που συνδέονται στις θύρες οχημάτων, τροχούς κοπής μετάλλων, φιάλες οξυγόνου, αφαιρούσαν κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σταθμευμένα οχήματα από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στην συνέχεια, τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία των Νοτίων Προαστίων ή της Δυτικής Αττικής. Μετά την παρέλευση ορισμένου χρονικού διαστήματος και αφού τα οχήματα δεν είχαν εντοπιστεί, τα μετέφεραν σε χώρους στάθμευσης στην περιοχή της Πετρούπολης.

Τα αυτοκίνητα, είτε τα εξήγαγαν στο εξωτερικό, είτε πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου και τα έθεταν εκ νέου στην κυκλοφορία, είτε αφαιρούσαν και επαναχρησιμοποιούσαν σε άλλα οχήματα τα εξαρτήματά τους.

Από την έως τότε προανακριτική έρευνα είχαν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις κλοπών από τις περιοχές της Πεύκης, της Κηφισιάς, της Γλυφάδας, του Κερατσινίου, του Χαλανδρίου, του Πειραιά, των Πατησίων και της Βούλας.

Σε συνέχεια ερευνών αυτή την εβδομάδα η Ασφάλεια Αττική εξιχνίασε ακόμη 12 κλοπές οχημάτων.

Επιπρόσθετα, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και σε κατάστημα προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων και εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Νέα Ιωνία, ιδιοκτησίας 40χρονου επιχειρηματία, που θεωρείται επίσημα πλέον ταυτοποιημένο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και αναζητείται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 225 εγκέφαλοι από διάφορες μάρκες οχημάτων, εκ των οποίων οι 12 προέρχονται από κλεμμένα οχήματα
  • 8 ναυτικές φωτοβολίδες
  • 2 ναυτικά καπνογόνα
  • 2 μαχαίρια
  • Πλήθος διαγνωστικών μηχανημάτων και ειδικευμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός για κλοπές οχημάτων
  • Πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών

Το επιπλέον παράνομο όφελος της εγκληματικής ομάδας από την διάπραξη των ανωτέρω κλοπών υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ.