Νέα Ιωνία: Συγκέντρωση φορέων και Σωματείων στην πλατεία Σημηριώτη

Συγκέντρωση συντονισμού κινητοποιήσεων στη Νέα Ιωνία ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γ. Σεφέρης. Η συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Σημηριώτη.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: Καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους, τους μαζικούς λαϊκούς φορείς της Νέας Ιωνίας σε συγκέντρωση  το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 12 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη

Ø  Αυτή την ώρα που  η ακρίβεια, η άδικη φορολογία και το δυσβάστακτο κόστος ζωής έχει λεηλατήσει το εισόδημά μας,  ο μισθός μας τελειώνει στις 20 του μήνα,  η ένταση στους χώρους δουλειάς χτυπάει κόκκινο,  τα εργατικά ατυχήματα πληθαίνουν,  ζούμε στην ανασφάλεια και με εργασιακές σχέσεις λάστιχο.

Ø  Αυτή την ώρα που φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς αγωνίζονται  για δημόσια και δωρεάν παιδεία, να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης έχει αποτέλεσμα τα καλοριφέρ να σκάνε , οι αίθουσες και τα προαύλια να πλημμυρίζουν και τα ταβάνια να πέφτουν στο κεφάλια των μαθητών μας και οι γονείς να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη εξαιτίας της υποχρηματοδότησης.

Ø  Αυτή την ώρα που το Κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας παραμένει υποστελεχωμένο ,το νοσοκομείο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ με πολλές ελλείψεις και ολόκληρη η περιοχή  χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας η κυβέρνηση επιχείρησε  να κλείσει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και να καθιερώσει τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή.

Ø  Αυτή την ώρα που εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι είμαστε αντιμέτωποι με το τεράστιο κύμα ακρίβειας η κυβέρνηση της ΝΔ μας προσφέρει  τα ψίχουλα, τα καλάθια και τα pass  ενώ οι 500 μεγαλύτεροι όμιλοι στη χώρα  (στην ενέργεια, στα τρόφιμα, τα σούπερ-μάρκετ και σε άλλους κλάδους) κέρδισαν 25,1 δις μόνο για το 2023.

Δεν πάει άλλο!  Η οργή φουντώνει  !

·         Οι φοιτητές, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί  δίνουν τον αγώνα στον δρόμο με συλλαλητήρια, καταλήψεις και κινητοποιήσεις  για να μην περάσει το έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια .

·         Οι αγρότες είναι στα μπλόκα του αγώνα και μέσα από κινητοποιήσεις παλεύουν για την επιβίωσή τους.

·         Οι συνταξιούχοι είναι στον δρόμο και διεκδικούν δημόσια υγεία-πρόνοια και αυξήσεις στις συντάξεις.

·         Οι επιστήμονες και οι μικροί επαγγελματίες κινητοποιούνται  ενάντια στο άδικο φορολογικό.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

    Μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί και όλες οι φωνές μας μπορούν να ανταμώσουν και να γίνουν «ένα».   Δίνουμε τη δική μας απάντηση στη βάρβαρη πολιτική που μας ξεζουμίζει για να δίνουν λεφτά στο ΝΑΤΟ,  για φρεγάτες και για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι λίγοι.  Απαιτούμε να ζούμε σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι σύμφωνα με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων . Οι αγώνες μας  έχουν κοινή βάση, κοινό αντίπαλο και μπορούμε να δώσουμε κοινή απάντηση με  ενότητα και αλληλεγγύη: Στις 28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!