e-neaionia

Νέα Ιωνία: Ερώτηση στη Βουλή για εγγραφές παιδιών στο 10ο Δημοτικό στην Αλσούπολη

Το θέμα που ανέκυψε στη Νέα Ιωνία και συγκεκριμένα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή της Αλσούπολης έθεσαν με ερώτηση στη Βουλή 5 βουλευτές του ΚΚΕ. Στο συγκεκριμένο σχολείο -σύμφωνα με την καταγγελία- οι εγγραφές παιδιών στην πρώτη τάξη ξεπέρασαν το όριο των 25 και αντί να δημιουργηθεί δεύτερο τμήμα, οι ιθύνοντες έστειλαν τα επιπλέον παιδιά σε σχολεία γειτονικού Δήμου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Σχετικά με τις εγγραφές στην Α’ τάξη του 10ου Δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας

Την περίοδο αυτή στα σχολεία όλων των δήμων έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές και συγκροτούνται τα τμήματα για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023.

Στο 10ο Δημοτικό σχολείο της Νέας Ιωνίας (στην περιοχή της Αλσούπολης) έγιναν 27 εγγραφές παιδιών για τη νέα Α’ Δημοτικού, όλες εντός των γεωγραφικών ορίων που καλύπτει το συγκεκριμένο σχολείο. Αντί όμως να διαμορφωθούν 2 τμήματα Α’ Δημοτικού, επιλέχθηκε να εκδιωχθούν 2 παιδιά από το σχολείο και να σταλούν σε δημοτικό σχολείο όμορου δήμου και ταυτόχρονα στο 10ο Δημοτικό να συγκροτηθεί ένα τμήμα Α’ τάξης με 25 μαθητές.

Μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας, η διαχείριση της οποίας από την κυβέρνηση όπως διαπιστώνει και καταγγέλλει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, έχει επιφέρει σωρεία μαθησιακών κενών, αλλά και επιπτώσεων στην ψυχική υγεία των παιδιών, τέτοιες μέθοδοι όχι μόνο δεν αποτελούν λύση, αλλά επιβαρύνουν περαιτέρω την κατάσταση των μικρών μαθητών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:

  • Γιατί επιλέγονται τέτοιες αντιπαιδαγωγικές και ασφυκτικές μέθοδοι σε μια μάλιστα τόσο κρίσιμη ηλικία, όπως είναι η ηλικία έναρξης της φοίτησης των παιδιών στο δημοτικό σχολείο;
  • Γιατί καταστρατηγείται το σχολείο της γειτονιάς και καταργείται μία θέση εκπαιδευτικού;
  • Τι προτίθεται να κάνει, ώστε να συγκροτηθούν 2 τμήματα Α’ Δημοτικού με τις οργανικές θέσεις δασκάλων και τις σχολικές αίθουσες που τους αναλογούν κι έτσι να απορροφηθούν όλοι οι μαθητές στο Δημοτικό της γειτονιάς τους σε βιώσιμες παιδαγωγικά τάξεις;

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης

Γκιόκας Γιάννης

Κανέλλη Λιάνα

Κατσώτης Χρήστος

Μανωλάκου Διαμάντω