Νέα Ιωνία: Γιγαντώνονται οι διαμαρτυρίες για την τραγωδία στα Τέμπη

Πέπλο θλίψης και κύμα οργής προκαλεί το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δέκα μέρες μετά την πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων.

Στη Νέα Ιωνία οι τοπικοί φορείς οργανώνουν νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαρτίου. Η κινητοποίηση θα γίνει στην πλατεία Σημηριώτη στις 19.00.

Νέα Ιωνία: Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Γ. Σεφέρης

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, τη νέα γενιά, ιδιαίτερα τους χιλιάδες μαθητές, που πλημύρισαν στις 8/3/2023 τους δρόμους όλων των πόλεων της χώρας όλοι μαζί γίναμε η φωνή των νεκρών αθώων θυμάτων στα Τέμπη και όλοι μαζί βροντοφωνάξαμε ότι «ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ» και δε θα συγκαλυφθεί!

Η προσπάθεια συγκάλυψης έχει πέσει στο κενό! Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και όσων κυβέρνησαν μέχρι τώρα έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Η ενοχή τους είναι αποδεδειγμένη. Τα κροκοδείλια δάκρυά τους δεν συγκινούν κανέναν.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης για όλο τον λαό. Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί ακόμα πιο αποφασισμένοι!

Οργανωμένοι στα Σωματεία μας, μαζί με εργαζόμενους, γονείς, μαθητές, φοιτητές διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει με δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ” καλεί τα σωματεία και τους φορείς και όλο το λαό της Νέας Ιωνίας σε συλλαλητήριο την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της διεκδίκησης!

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών στη Νέα Ιωνία

Συνεχίζουμε, μαχητικά, τον αγώνα μας. Μαζί με τους μαθητές μας, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους που βγαίνουν κατά χιλιάδες στους δρόμους τις μέρες αυτές, με αποκορύφωμα την τεράστια μαζική απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα της Γυναίκας, στις 8/3.

Ο Σύλλογος Γυναικών, στηρίζει την πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», και συμμετέχουμε μαζί με τους υπόλοιπους φορείς, τα σωματεία, όλον τον λαό της Νέας Ιωνίας, στο συλλαλητήριο της Τρίτης 14 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Σημηριώτη.

Οι προσπάθειες συγκάλυψης της κυβέρνησης έχουν πέσει στο κενό! Ο λαός δε συγχωρεί, ούτε την τωρινή ούτε τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που με την πολιτική τους θέτουν συνεχώς τον λαό μας σε κίνδυνο.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – Η ΖΩΗ ΜΑΣ!

Καλούμε όλα τα μέλη μας, όλες τις γυναίκες της γειτονιάς, τις μανάδες, τις εργαζόμενες, τις συνταξιούχες, τις φοιτήτριες, τις μαθήτριες, οργανωμένα να διεκδικήσουμε ζωή με ασφάλεια και δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Όλες και όλοι μαζί στο συλλαλητήριο, την Τρίτη 14/3, στις 19:00, στην Πλ. Σημηριώτη

Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας

Συνταξιούχοι, σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στο συλλαλητήριο την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 19.00 στην πλατεία Σημηριώτη.

Όλοι στην συγκέντρωση για να απαιτήσουμε καμία συγκάλυψη στο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη.

Να καταδικάσουμε τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων οι οποίες ιδιωτικοποίησαν το σιδηρόδρομο και για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δεν πήραν μέτρα ασφαλείας, θυσιάζοντας τη ζωή δεκάδων ανθρώπων. Να καταδικάσουμε τη διαχρονική εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, οι οποίες αντιμετωπίζουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων ως κόστος.

Τη μια χάνονται άνθρωποι και καταστρέφονται περιουσίες από σεισμούς, από τις πλημμύρες, την άλλη καίγονται άνθρωποι από την πυρκαγιά, την άλλη κλείνονται άνθρωποι στα σπίτια τους από το χιόνι και τώρα ξεχείλισε η οργή και η αγανάκτηση στα Τέμπη.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αυτοί έχουν επιλέξει τα κέρδη, εμείς πρέπει να επιλέξουμε τη ζωή μας.
Απαιτούμε:
– Να αποδοθούν ευθύνες στην εφαρμοζόμενη εγκληματική πολιτική

– Να πάρει η κυβέρνηση μέτρα για φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες

  • Προστασία της υγείας και της ζωής των Λαϊκών στρωμάτων

Ανακοίνωση συμμετοχής από ΕΛΕΠΑ Λογιστών

Το Παράρτημα της Ε.Λ.Ε.Π.Α. στη βορειοδυτική Αθήνα συμμετέχει στο συλλαλητήριο σωματείων, μαζικών φορέων, όλου του λαού της Νέας Ιωνίας την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 7.00 μ.μ. στην πλ. Σημηριώτη.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στις συγκεντρώσεις όλης της χώρας στις 8/3/2023 έγιναν των νεκρών η φωνή, απαιτώντας ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ!

Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που θα βαρύνει τις πλάτες, όχι μόνο αυτής της κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων, που όλες μαζί άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών στο όνομα του κέρδους.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα όλου του λαού να ζει όπως του αξίζει τον 21ο αιώνα! Γιατί οι ζωές μας δεν είναι κόστος. Γιατί ενώ αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της διεκδίκησης!