e-neaionia

Νέα Ερυθραία: Επεισοδιακή καταδίωξη ληστών- Ψέκαζαν με πυροσβεστήρες τους αστυνομικούς

Επεισοδιακή καταδίωξη ληστών στη Νέα Ερυθραία λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής –

Όλα ξεκίνησαν στις 11.00 το βράδυ, όταν 4 άνδρες εισέβαλλαν σε μονοκατοικία στη Νέα Ερυθραία.

Στο σπίτι διέμενε ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία ακινητοποίησαν και απείλησαν με αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα, για να τους πει σημεία που έχει χρήματα και τιμαλφή.

Αφού έκαναν το σπίτι άνω κάτω, άφησαν τη γυναίκα ελεύθερη και εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο, στο οποίο μπήκαν και οι 4. Η ιδιοκτήτρια ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και στήθηκαν γρήγορα μπλόκα στην γύρω περιοχή, από μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικά με πληρώματα Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας.

Έτσι, Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας στο ρεύμα προς Πειραιά ένα ύποπτο όχημα με τέσσερις επιβάτες, που θα μπορούσαν να είναι οι 4 ληστές.

Καταδίωξη σαν σκηνικό ταινίας – Ψέκαζαν με πυροσβεστήρες

Οι Αστυνομικοί έστησαν μπλόκο στο ύποπτο όχημα και έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει. Εκείνος έδειξε προς στιγμήν να κόβει ταχύτητα, φτάνοντας όμως μπροστά στους αστυνομικούς, οι επιβαίνοντες στο όχημα έβγαλαν πυροσβεστήρες από τα παράθυρα και άρχισαν να ψεκάζουν όπλα και πρόσωπα αστυνομικών.

Παράλληλα, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Οι μοτοσυκλετιστές της ΔΙΑΣ τον καταδίωξαν περίπου μέχρι το Ολυμπιακό χωριό, όπου τα ίχνη του ύποπτου οχήματος χάθηκαν.

Οι Αρχές, από τον τρόπο δράσης των υπόπτων, εικάζουν πως μπορεί να πρόκειται για την συμμορία που λήστεψε την προηγούμενη εβδομάδα βίλα στο Διόνυσο και διέφυγε και πάλι με επεισοδιακό τρόπο.