Τα μπιφτέκια αρέσουν σχεδόν σε όλους. Είναι η αξεπέραστη γεύση τους, που θέλγει τόσο τους κρεατόφιλους αλλά και όσους δεν αποζητούν συχνά το κρέας. Την δε, Τσικνοπέμπτη έχουν την τιμητική τους στις ψησταριές και τα τραπέζια μας.
Επειδή, συνδυάζονται το ίδιο ευχάριστα με σαλάτα, αλλά και πατάτες τηγανιτές ή φούρνου και γίνονται λαχταριστά burgers, οπότε έχουν πολλούς οπαδούς και λάτρεις. Ίσως μάλιστα και να είναι από τις πιο εύκολες και αποδεκτές λύσεις για …light τσίκνισμα, κατά το έθιμο.
Ιδού λοιπόν μία συνταγή για μπιφτέκια με γεύση και εμφάνιση που θα εντυπωσιάσει τους συνδαιτημόνες σας.
Υλικά συνταγής για μπιφτέκια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσια ελιά
η ψύχα από μισό κιλό ψωμί, μπαγιάτικο
2 κρεμμύδια ξερά
1 κουταλιά ξύδι
λίγη ρίγανη
λίγο μαϊντανό
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι
λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού, το οποίο πρέπει να είναι μπαγιάτικο.
Στραγγίζουμε το ψωμί, το προσθέτουμε στη λεκανίτσα που έχουμε τοποθετήσει τον κιμά μας.
Kόβουμε στο multi το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε στο μείγμα το κρεμμύδι και όλα τα άλλα υλικά, τη ρίγανη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό (προσοχή μόνο τα φυλλαράκια), το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και τη μια κουταλιά ξύδι
Ζυμώνουμε τον κιμά μας και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας.
Ψήνουμε στο σχαροτήγανο, το οποίο έχουμε προθερμάνει πριν βάλουμε το μπιφτέκι και έχουμε περάσει με ένα πινελο με λάδι. Ψήνουμε για 10 λεπτά, γυρνώντας το μπιφτέκι συνεχώς.
Σερβίρουμε με ό,τι συνοδευτικό επιθυμούμε και μπόλικο λεμόνι.