Μεξικό: Πέντε νεκροί και πενήντα τραυματίες από προεκλογική εξέδρα που κατέρρευσε

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 50 άλλοι τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε σκηνικό σε προεκλογική εκδήλωση του υποψηφίου για την προεδρία του Μεξικού Χόρχε Αλβάρες Μάινεζ.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, δήλωσε ότι μια ριπή ανέμου προκάλεσε το δυστύχημα στην πόλη San Pedro Garza García στη βόρεια πολιτεία Nuevo Leon.

Ο Μάινεζ, από το κεντρώο κόμμα Κίνημα Πολιτών, είπε ότι πήγε για λίγο στο νοσοκομείο μετά μέρος της σκηνής από την οποία απευθυνόταν σε υποστηρικτές κατέρρευσε. Σύμφωνα με αξιωματούχους, δεκάδες άνθρωποι νοσηλεύονται σε τοπικές κλινικές. «Είμαι καλά και σε επικοινωνία με τις κρατικές αρχές για να παρακολουθήσω αυτό που συνέβη. Το μόνο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να φροντίσουμε τα θύματα του δυστυχήματος», είπε ο Μάινεζ, προσθέτοντας ότι ανέστειλε τις δραστηριότητες της προεκλογικής εκστρατείας.

Βίντεο: Η στιγμή που καταρρέει τμήμα της σκηνής
Σε βίντεο από τη στιγμή του δυστυχήματος που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ο Μάινεζ να κουνάει τα χέρια του καθώς το πλήθος φώναζε το όνομά του, προτού σηκώσει το βλέμμα για να δει μια γιγάντια οθόνη και μεταλλική κατασκευή να ανατρέπεται προς το μέρος του.