Μαρούσι: Νέα συστήματα ανακύκλωσης τοποθετούνται στις γειτονιές της πόλης

Στην τοποθέτηση νέων συστημάτων χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών προχώρησε ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής στρατηγικής που εφαρμόζει για την ενίσχυση της Διαλογής στην Πηγή ανακυκλώσιμων υλικών. Το έργο αναπτύσσεται σε συνεργασία και με αποκλειστική χρηματοδότηση και λειτουργική ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ και σύμφωνα με  τις ισχύουσες διατάξεις της Ε.Ε. της εθνικής νομοθεσίας, του ΤΣΔΑ και τις κατευθύνσεις της κυκλικής οικονομίας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε σχετικά:

«Με τα νέα συστήματα χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, ο Δήμος μας συμμετέχει στην προσπάθεια μείωσης της  ποσότητας σύμμεικτων αποβλήτων προς το ΧΥΤΑ, με αποτέλεσμα τη μείωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και με  σαφή κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Παράλληλα, με την καθιέρωσή τους επιδιώκουμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), με γνώμονα  την εκπλήρωση του στόχου της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σας προσκαλούμε να αξιοποιήσετε τα νέα σύγχρονα και καινοτόμα συστήματα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών που έχουν τοποθετηθεί στις γειτονιές της πόλης μας, ώστε μαζί με την επιβράβευση που  παρέχουν στους χρήστες, όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος.»