Μαρούσι: Επεισοδιακή καταδίωξη Ρομά από τη ΔΙ.ΑΣ. – Χαρτογραφούσαν την περιοχή

Δύο Ρομά έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη στο Μαρούσι. Ειδικότερα, στις 11:30 το πρωί έγινε καταγγελία για φορτηγάκι το οποίο κυκλοφορούσε στην περιοχή «σκανάροντας» δρόμους και πολυκατοικίες.

Άμεσα επιλήφθηκαν άνδρες της ΔΙ.ΑΣ οι οποίοι και εντόπισαν το φορτηγάκι. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει ωστόσο εκείνος δεν συμμορφώθηκε και ακολούθησε καταδίωξη σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το ανθρωποκυνηγητό εκτυλίχθηκε σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους, επί της Αμαρυσίας Αρτέμιδος, προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη».

Σημειώνεται ότι προχθές άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν σε πολυκατοικια στον ίδιο δρόμο όπου ήρθαν αντιμέτωποι με ένοικο διαμερίσματος τον οποίο και χτύπησαν στην προσπάθεια τους να το διαρρήξουν. Κατά την καταδίωξη το φορτηγάκι μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε σε κράσπεδο με αποτέλεσμα να σκάσει το λάστιχο του δεξιού τροχού.

Οι εκπαιδευμένοι ΔΙ.ΑΣ που περιπολούν στα βόρεια προάστια κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δυο Ρομά και να τους περάσουν χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών και μάλιστα ο ένας εκ των δυο μπαινοβγαίνει σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.