Μαθητές από το 7ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας χόρεψαν και μάγεψαν την Άρτα

Στη Νέα Ιωνία γύρισαν το βράδυ της Δευτέρας οι μαθητές από το 7ο Γυμνάσιο της πόλης, που αναδείχτηκαν μέσω του χορού σε σύγχρονους “πρεσβευτές” μας στην Ήπειρο.

Τα παιδιά έχουν μυηθεί στις χορευτικές εκδρομές, καθώς πέρυσι χόρεψαν σε αντίστοιχη εκδήλωση στη Νάξο και φέτος ξεκίνησαν την προετοιμασία με την αρχή της σχολικής περιόδου τον Σεπτέμβρη, για να χορέψουν πριν λίγες μέρες στην Άρτα.

Εκεί διοργανώθηκε το φετινό Χορευτικό Ταξίδι στην παράδοση με τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας να ταξιδεύουν τους παριστάμενους μέσω του χορού, από την Κρήτη, στη Θεσσαλία έως και τα Επτάνησα, με τις ανάλογες παραδοσιακές φορεσιές των περιοχών.

Πίσω από τους καμαρωτούς χορούς των παιδιών, που γοήτευσαν για δεύτερη χρονιά το κοινό τους, κρύβεται ο τρόπος που ένας άνθρωπος κάποιες φορές αρκεί για να αλλάξει η παιδεία μας. Εν προκειμένω, είναι η χοροδιδάσκαλος και φυσικοχημικός τους Μαρία Κοκκινίδη, που άοκνα μύησε τα παιδιά στη χαρά του χορού και στην ουσία της παράδοσης.

Η πολυγωνική αίθουσα του σχολείου μετατράπηκε για μήνες σε τόπο συνάντησης για τις πρόβες χορού και τις Κυριακές το σχολείο γέμιζε με 100 ανυπόμονους μαθητές, που λαχταρούσαν να τελειοποιήσουν τεχνικές και δυνατότητες, όπως μοναδικά συμβαίνει όταν ο πολιτισμός συναντά την Παιδεία.

Στην Άρτα οι μαθητές από τη Νέα Ιωνία έγραψαν τη δική τους ιστορία και σεργιάνισαν τους Ηπειρώτες στην πλούσια παράδοση του τόπου μας με χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μάλιστα, κατά την επιστροφή τους τα παιδιά επισκέφτηκαν το μουσείο άλατος στο Μεσολόγγι, που άνοιξε μετά από παράκληση της διευθύντριας του σχολείου Πέρσας Μπιτσάβα. Μετά την ξενάγηση τα παιδιά το έριξαν και πάλι στο χορό εντυπωσιάζοντας αυτή τη φορά τους εργαζόμενους του μουσείου που σίγουρα δεν ζουν συχνά τέτοιες καταστάσεις