Μαγική βραδιά από το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Την ίδια ώρα που η Αθήνα συγκλονίζεται από τα απανωτά περιστατικά ανήλικης βίας, μια κοιτίδα πολιτισμού και χαράς το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας με τα δικά του παιδιά, δείχνει σε όλους πως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.

Το βράδυ της Δευτέρας 3 Απριλίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τα παιδιά από το Χορευτικό Εργαστήρι ανέβασαν μία παράσταση που ήταν καιρό πριν sold out.

Το βράδυ της Δευτέρας 3 Απριλίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τα παιδιά από το Χορευτικό Εργαστήρι ανέβασαν μία παράσταση που ήταν καιρό πριν sold out.

O Παναγιώτης, ο Δημήτρης και τα υπόλοιπα παιδιά του Χορευτικού εργαστηρίου της Νέας Ιωνίας ταξίδεψαν μαζί με τους ήρωες του βιβλίου του Στέφανου Δορμπαράκη: «Πέτρα και Ουρανός»   σε μέρη που χτυπάει η καρδιά της παράδοσης, Και μας πήραν όλους μαζί τους. Σε ένα νοσταλγικό μουσικοχορευτικό ταξίδι γεμάτο ιστορίες, εικόνες και αρώματα!

Η υπόθεση της παράστασης που ανέβασε το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας

Δύο φίλοι, ο Κωνσταντίνος και ο Δημήτρης, διακατέχονται από αληθινό σεβασμό προς την παράδοση του τόπου τους, και μάλιστα τη μουσική. Ο έρωτάς τους γι’ αυτήν γίνεται το όχημα για να διεισδύσουν και στις υπόλοιπες γεμάτες ζωή διαστάσεις της παράδοσης της πατρίδας τους… Ένα λαογραφικό περιδιάβασμα σε μέρη που χτυπάει η καρδιά της παράδοσης… Μία φανταστική ιστορία βγαλμένη από τις ρίζες του τόπου μας… Ένα παραμύθι γεμάτο ήχους κι αρώματα από Ελλάδα… (από το οπισθόφυλλο του ομότιτλου βιβλίου του Στέφανου Δορμπαράκη)

Πέτρα κι Ουρανός η αφίσα της παράστασης που ανέβασε το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας

Ο Κωνσταντίνος και ο Δημήτρης … δηλαδή ο Παναγιώτης, η Χρυσάνθη, ο Αναστάσης… γύρισαν πίσω στη Νέα Φιλαδέλφεια, πίσω στη Νέα Ιωνία… στις πόλεις, που έχτισαν οι Μικρασιάτες παππούδες και γιαγιάδες τους, στις πόλεις που γέμισαν έπειτα με ανθρώπους, που είχαν στις ψυχές, στο μυαλό και στην καρδιά τους όλες τις εικόνες και τους ήχους των ιδιαίτερων πατρίδων τους. Όλα όσα οι ήρωες μας έφεραν με τη σειρά τους, έπειτα από το δικό τους ταξίδι, στους τόπους τους μακρινούς, αλλά και στους χρόνους τους αλλοτινούς!

Το Χορευτικό εργαστήρι Νέας Ιωνίας επί σκηνής

Συμμετείχαν οι μουσικοί:

Θοδωρής Τασούλας (κλαρίνο), Γιώργος Κότσικας (βιολί), Κώστας Μήτσιος (λαούτο), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Δημήτρης Μπάκος(γκάιντα, τσαμπούνα), Φωκάς Μουρτζάκης (κρητική λύρα), Θοδωρής Παπαδόπουλος (ποντιακή λύρα), Δημήτρης Κατσίβελος (τρομπέτα), Μάνος Κουτσαγγελίδης(τραγούδι)

Το Χορευτικό εργαστήρι Νέας Ιωνίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

Φωτογράφιση : Ανδρέας Ατζάμπος

 Τεχνική Υποστήριξη: Γιάννης Μιχαλόπουλος, Έλενα Πετροπούλου

 Διδασκαλία μουσικών οργάνων: Γιώργος Κώτσικας (βιολί), Θοδωρής Τασούλας (κλαρίνο), Γιάννης Βενιζέλος (κιθάρα), Στρατής Ψαραδέλλης (Πολίτικη λύρα), Κώστας Φωτιάδης (κεμετζέ)

 Το μουσικό σύνολο των παιδιών επιμελήθηκε ο Θοδωρής Τασούλας                                                      

 Διδασκαλία χορού: Δημήτρης Μήτσης  

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μάνθα Ζήβα