Κλέφτες με …τρόπους στη Νέα Ιωνία: Η ατάκα που ξάφνιασε τον επιχειρηματία που λήστεψαν

Εντύπωση προκαλεί στα θύματά τους αλλά και στις διωκτικές Αρχές η συμπεριφορά των “ευγενικών” ληστών που διέρρηξαν διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η ληστεία έγινε στις 4:05 σήμερα τα ξημερώματα στην οδό Αντωνίου Σαπουντζάκη στη Νέα Ιωνία. Ο 75χρονος έμπορος ανταλλακτικών αυτοκινήτων, η γυναίκα του και η κόρη τους κοιμόνταν στο σπίτι τους.

Πέντε άγνωστοι άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους μπήκαν σε διπλανή πολυκατοικία και πήδηξαν από εκεί στο σπίτι της οικογένειας στη Νέα Ιωνία.

Οι ληστές, διέρρηξαν μια πόρτα, μπήκαν μέσα και υπό την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον 75χρονο, την γυναίκα και την κόρη του . Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι ληστές εισέβαλαν φορώντας κουκούλες και κρατώντας στα χέρια τους όπλα.

Οι αρχές πιστεύουν πως η διάρρηξη ήταν καλά σχεδιασμένη, καθώς οι διαρρήκτες ρίσκαραν να παραβιάσουν την είσοδο της διπλανής πολυκατοικίας, να ανέβουν στην ταράτσα και να πηδήξουν στο διπλανό κτήριο από το μικρό χώρισμα των δύο πολυκατοικιών, για να βρεθούν στο διαμέρισμα του 75χρονου εμπόρου ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Κλέφτες με ...τρόπους στη Νέα Ιωνία: Η ατάκα που ξάφνιασε τον επιχειρηματία που λήστεψαν

Κατά τα λεγόμενα του 75χρονου ενοίκου στους αστυνομικούς, οι ληστές απείλησαν εκτός από τον ίδιο, τη σύζυγο του και την 20χρονη κόρη τους.

Όπως λέει ο 78χρονος, δεν έκαναν χρήση βίας, κρατούσαν όμως όπλα για εκφοβισμό: «Μας είχαν υπό επιτήρηση. Και εμένα και την κόρη μου και τη γυναίκα μου, μας είχαν υπό επιτήρηση, δεν άσκησαν βία».

Νέα Ιωνία «Μου έκανε εντύπωση η ευγένειά τους»

Αν και αρκετά τρομοκρατημένοι από τους τρεις αγνώστους που εισέβαλαν στο σπίτι τους, μεγάλη εντύπωση τους προκάλεσε η… ευγένειά τους.

«Μου έκανε εντύπωση η ευγένειά τους. Δεν μας ακούμπησε κανένας. Μας λέει συγκεκριμένα: “Δεν είμαστε κακοποιοί. Κλέφτες είμαστε“».

Οι δράστες, όταν πήραν στην κατοχή τους χρήματα και κοσμήματα από το σπίτι, είπαν στον 75χρονο να τους οδηγήσει στο ισόγειο της πολυκατοικίας που διατηρεί επιχείρηση. Εκεί, υπό τις εντολές τους, άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και τους έδωσε όσα χρήματα υπήρχαν.

Οι τρεις δράστες κατάφεραν να φύγουν με ποσό άνω των 9.500 ευρώ και κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας.